Nieuws

'Voor de GIS-viewer heb je geen technische vaardigheden nodig'

“De presentatie die wij geven op het Verbindingsfestival gaat over een moderne GIS-viewer om informatie op de kaart te presenteren", vertelt Rijk Wesselo van Nedgraphics. "NedGlobe is een omgeving waarin je allerhande informatie op de kaart kunt presenteren. Het is vooral een aanrader en interessant voor gemeenten die deel gaan nemen aan het Verbindingsfestival, zij kunnen ook andere gemeenten adviseren."

"De NedGlobe is een platform, dat is handig, want je kunt kiezen om kaarten voor intern gebruik te autoriseren, maar je kan ook kaarten toevoegen aan je website", legt Wesselo uit. "Hierdoor kunnen inwoners ook NedGlobe gebruiken om een melding van bijvoorbeeld de openbare ruimte, overlast of anders te doen via de kaart. Op deze manier wordt de inwoner betrokken bij wat er gaande is in zijn of haar gemeente. NedGlobe is dus vooral bedoeld om mensen te informeren en te betrekken."

Handig aan de webapp is dat deze overal te openen en te gebruiken is. Je kunt inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord en daarmee heb je toegang tot alle tools die voor jou toegankelijk en handig zijn. Je hoeft niks te installeren en je hoeft niet veel kennis te hebben van allerlei technische zaken.

"De doelstelling van de GIS-viewer is dan ook vooral om het beheer en de techniek ver onder de motorkap te stoppen en vooral te concentreren op het gebruik van mooie data op de kaart", vervolgt Wesselo. "Tijdens de sessie zullen we ook een aantal demonstraties geven van toepassingen die bij klanten in gebruik zijn. Zo hebben we klanten die de GIS-viewer gebruiken voor meldingen over de buitenruimte, maar ook klanten die zich meer bezighouden met cultureel erfgoed of een kavel verkoopkaart erop hebben geïntegreerd. De informatie op NedGlobe is makkelijk en bereikbaar voor iedereen.”


Nedgraphics is themasponsor van het deelthema Digitale Leefomgeving op het Verbindingsfestival op 29 september aanstaande. 

Bemachtig je gratis ticket! 

Om deze en andere interessante sessies online bij te wonen tijdens het Verbindingsfestival op 29 september a.s., hoef je je alleen maar aan te melden via deze link.

Deel dit artikel