Nieuws

Handreiking Kind in de Natuur

Handreiking en Factsheets Kind in de Natuur Na vier jaar sluit Natuur en Milieu Overijssel het project Kind in de Natuur af.  Samen met natuurorganisaties, scholen, particulieren, bedrijven en gemeenten werkte de provincie aan de introductie van natuurspeelplaatsen. In een speciale handreiking voor gemeenten zijn inspirerende voorbeelden te vinden.

Handreiking Kind in de Natuur

 

Inmiddels is Overijssel heel wat natuurlijke speelplekken rijker en staat het natuurlijk spelen volop in de belangstelling. Op 16 december is het project Kind in de Natuur afgesloten met een eindfeest in het BinnensteBuitenBos in Diepenheim.  

Factsheets Kind in de Natuur


Behalve de stimulering en bekendheid van natuurspeelplaatsen heeft het project ook veel kennis opgeleverd, aldus de provincie. “Over praktische zaken, bijvoorbeeld waar je een goede waterpomp kunt bestellen en hoe het nu zit met die o zo ingewikkeld lijkende keuringen. Maar ook over inspiratie, ontwerpen, aanleggen en feestjes vieren.” Deze kennis is gebundeld in een aantal factsheets die uitgereikt zal worden tijdens het eindfeest en binnenkort beschikbaar gemaakt zal worden op deze website.

Handreiking Samenwerken aan jeugd en groen


In een speciale handreiking voor gemeenten zijn inspirerende voorbeelden te vinden hoe vanuit de gemeente de relatie tussen jeugd en groen versterkt kan worden. Hoe zet je een locale samenwerking op, hoe zorg je voor de projectuitvoering en hoe betrek je de bewoners bij het proces. Ook vind je tips voor de nodige verankering in beleid en organisatie.

Download hier de handreiking.

 

Terug naar overzicht nieuws >>>

</

 

 

Deel dit artikel