Nieuws

Kunst op straat in Heerlen

Kale muren, lelijke en vaak verlaten fabriekspanden of gebouwen, maar ook huizen van particulieren worden deze komende weken door kunstenaars uit België, Duitsland en Nederland voorzien van een kleurige schildering. 

Kunst op straat in HeerlenLak aan Braak


Kunstencentrum Signe is initiatiefnemer van dit project 'Lak aan Braak', dat meteen een pleidooi is voor meer (spontane) kunst in de openbare ruimte. Op diverse plekken in Heerlen zijn kunstenaars al aan de slag gegaan met Lak aan Braak, zoals achter het Hee-Art gebouw aan de Huskensweg, maar ook aan de Huskensweg zelf waar een lelijke stenen muur voorzien is van gezichten.

Kunstroute


De bedoeling is om uiteindelijk een nieuwe 'kunstroute' te maken, die vanaf 20 mei per fiets te bezoeken is, meldt kuS-directeur Toon Hezemans. Het project is ook een manier om te kijken hoe 'urban' de gemeente Heerlen is, hoe gaat de stad om met spontaan ontstane kunst, een creativiteit die niet beknot wordt door bureaucratie (regelgeving en inhoudelijke eisen aan een kunstwerk). Hoe 'Berlijn' is Heerlen? Berlijn staat er tenslotte bekend om zijn muurschilderingen her en der op braakliggende leegstaande terreinen en panden.

Meer info via: www.kunstencentrumsigne.nl

Bron: de Limburger
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Deel dit artikel