Nieuws

Kunstgras op Coentunnel Amsterdam

In opdracht van de Coentunnel Company worden er op de Amsterdamse Coentunnel 510 strekkende meters talud met kunstgras bekleed door KSP Kunstgras. Het resultaat van de samenwerking moet een groene, natuurlijke wand opleveren.

Kunstgras op Coentunnel Amsterdam

Proefopstelling


Voordat er overeenstemming werd bereikt met de Coentunnel Company, heeft KSP Kunstgras diverse proefopstellingen gemaakt om te onderzoeken welke opstelling in de praktijk volstaat. Op basis van de bestaande situatie heeft KSP een helder plan van aanpak geschreven, waar de voorgestelde werkwijze en de doorlooptijd van het project is omschreven.

Nieuw type kunstgras


Ook heeft KSP Kunstgras speciaal voor dit project een frame ontwikkeld, welke aan het reeds aanwezige betongaas kan worden bevestigd door middel van speciaal ontwikkelde klemmen. KSP heeft samen met leverancier Edel Grass uit Genemuiden de projectengineering verzorgd. Voor het project nabij de Coentunnel is een nieuw type kunstgras, genaamd Coen T15, ontwikkeld. In het kunstgras zijn meerdere type vezels verwerkt, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling die aan alle eisen voldoet.


Lange termijn denken


De Coentunnel Company heeft een zogenaamd geïntegreerd contract met Rijkswaterstaat, afgesloten op basis van Design, Construct en Maintenance. Naast het ontwerp en de aanleg is ook het onderhoud voor de komende dertig jaar in het contact vastgelegd. De totale  aanleg van de tweede coentunnel bedraagt voor de Coentunnel company ca. 500 miljoen euro en voor het onderhoud hetzelfde bedrag. Het project start deze maand en zal vijf weken in beslag nemen.

 

Deel dit artikel