Nieuws

Perth krijgt brug van Nederlandse makerlij

De Australische stad Perth krijgt een fiets- en voetgangersbrug van Nederlandse makerlij. Ontwerp- en ingenieursbureau ipv Delft maakte het ontwerp voor de verbinding, bestaande uit twee bruggen van 250 en 140 meter lang.

De premier van West-Australië heeft gisteren aangekondigd dat er een nieuwe, iconische fietsverbinding komt over de Swan River in Perth. Over de komst van een nieuwe verbinding voor fietsers en voetgangers wordt in Perth al lang gesproken. De bestaande monumentale Causeway Bridge over de Swan River heeft slechts een twee meter breed pad voor langzaam verkeer, wat veel te smal is voor de grote hoeveelheid fietsers en voetgangers die dagelijks tussen het stadscentrum en de wijk Victoria Park reist. Op verzoek van het ministerie van transport van de staat West-Australië, voerde ipv Delft samen met de lokale ingenieurs van WSP een studie uit naar de haalbaarheid en mogelijke varianten voor de nieuwe verbinding. Daaruit kwam een aantal ontwerpvoorstellen voort, waaruit de overheid nu een keuze gemaakt heeft.

Ontwerper Ivo Mulders van ipv Delft: "We zijn heel blij dat ze uiteindelijk hebben gekozen voor het ontwerp dat wat ons betreft de meeste meerwaarde creëert."

Deel dit artikel