Nieuws

Stationsgebied Delft fleurig geheel

Aan de noordzijde van het station in Delft wordt ook dit jaar weer een heuse bloemenzee aangelegd.

Eind vorig jaar plantte Stichting DelftBloeit 90.000 bloembollen op het veld dat ze de afgelopen zomer nog hadden omgetoverd tot een zonnebloemveld. Daarnaast ligt de grond die bekend was van de tulpenzee in de lente daarvoor. Er zijn toen 125.000 tulpen geplant. Op de plukdag in april vorig jaar zijn vele bloemen meegenomen, maar de bollen bleven natuurlijk in de grond. Deze komen weer opnieuw op.

Tussen de velden

Net als vorig jaar is een deel weer geplant door leerlingen, deze keer van de Delftse Max Havelaarschool, de Delftse Montessori en de Oostpoortschool. De eerste tulpen zijn al aan het uitkomen. Het duurt niet lang meer of dit deel van het Delftse stationsgebied ziet eruit als een soort 'mini-Keukenhof'. In samenwerking met studenten en UNESCO is een aantal paden aangelegd, zodat er ook tussen de velden kan worden doorgelopen. Zo kan er worden gezeten op zelfgemaakte natuurlijke bankjes, en is het een kwestie van genieten van het uitzicht.

Eind bloeiperiode

Als de tulpen aan het eind van hun bloeiperiode zijn gekomen, dat is ongeveer over zes weken, organiseert stichting DelftBloeit weer een plukdag. Omdat het bij de plukdag droog weer moet zijn, wordt de definitieve datum hiervoor later nog bekend gemaakt. Daarnaast komt er een dag waarop de bollen worden uitgegraven. Het is namelijk de laatste keer dat het veld in bloei zal staan. Op 1 mei draagt de stichting het veld weer over aan de gemeente. 

Deel dit artikel