Nieuws

Tour de France fietst langs fotowerken in Utrecht

Kunstenaar Frans Hofmeester maakt een serie fotowerken voor de onderdoorgangen Albatrosstraat en Bleekstraat bij station Vaartsche Rijn in Utrecht. Buurtbewoners zijn betrokken bij de totstandkoming van dit bijzondere kunstwerk van in totaal negentien fotowerken.

 

Naast bewoners zaten projectleider Nienke van de Lune van Movares en Paul van der Ree, architect van station Vaartsche Rijn in de klankbordgroep voor beoordeling van het ontwerp. De 19 fotowerken worden begin juni geïnstalleerd en daarna onthuld. 

 

Bloemen en handen


In de fotowerken zijn mens en natuur met elkaar verbonden. Bloemen groeien dwars door handen heen in een spel tussen kleur en licht. Hofmeester's fotowerken zullen de beide onderdoorgangen blijvend transformeren in een vrolijke, kleurrijke sfeer. Jong en oud, allochtoon, autochtoon, allemaal zijn ze vertegenwoordigd in de fotowerken.

 

Tour De France 2015.

Beide onderdoorgangen liggen op het parcours van de Tour De France 2015. Tijdens de eerste etappe op 4 juli, (Le Grand Départ) een individuele tijdrit, moeten de renners een parcours van 13,7 kilometer door Utrecht afleggen. Ze zullen de hele dag langs de fotowerken van Hofmeester fietsen. 

  

Deel dit artikel