Nieuws

Zuinige led-verlichting in Dubbeldam

Energiezuinige led-verlichting in Dubbeldam In december vervangt de gemeente Dordrecht op een aantal doorgaande wegen in Dubbeldam de huidige straatverlichting door energiezuinige ledverlichting. De gemeente verwacht in dit project 64% (ongeveer 37000 KWh/jaar) op het huidige energieverbruik te gaan besparen.

Zuinige led-verlichting in Dubbeldam


Grote besparing


Het gaat om de Eikenlaan, Elzenlaan, Iepenlaan, Kastanjelaan, Nijhofflaan, Prunuslaan en de Gravensingel.De gemeente heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog in het vaandel staan. Met openbare verlichting kan de gemeente energie besparen. De gemeente verwacht in dit project 64% (ongeveer 37000 KWh/jaar) op het huidige energieverbruik te gaan besparen.

Eerdere projecten


Energiebesparing bij openbare verlichting is in Dordrecht niet nieuw. Vanaf begin jaren negentig vervangt de gemeente afgeschreven straatlantaarns al door zuinige, efficiënte lamp- en straatlantaarncombinaties. En vorig jaar is aan de Stadspolderring met succes een proefproject uitgevoerd met energiezuinig wit licht en straatlantaarns die gedimd kunnen worden.

Overige verlichting


Ledverlichting past de gemeente al enkele jaren toe bij signaalverlichting van bruggen, boom- en seizoensverlichting, verkeersregelinstallaties en de deelverlichting van gebouwen. Ook hebben een aantal woonstraten ledverlichting gekregen als proef. Met het project in Dubbeldam volgt een groter project om ledverlichting op doorgaande wegen te kunnen gebruiken.


Veiligheid blijft


De gemeente wil bij dit soort projecten de leefbaarheid, de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid in de stad behouden. Bij het gebruik van de ledverlichting in Dubbeldam wijkt de gemeente dus niet af van de wettelijke normen. De sociale en verkeersveiligheid blijven gewaarborgd.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel