Helmond vaart wel bij dynamische verlichting Tvilight

maandag 11 december 2017
timer 3 min
Intelligente dynamische verlichting biedt kansen als het gaat om de leefbaarheid van steden, veiligheid in de openbare ruimte en een duurzaam milieu. Dit bewijst gemeente Helmond in een nieuwe video, die ze samen met Tvilight hebben uitgebracht.

Openbare verlichting is cruciaal voor het creëren van een veilige en leefbare omgeving in de steden. “Ik voel me niet veilig als er niet genoeg licht is. Ook de weg kan ik niet goed zien. Ik vind het fijn als alles goed verlicht is en ik ben dan ook goed zichtbaar. Ik wil me altijd veilig voelen in mijn eigen stad,” aldus de bewoner Britt van Asperdt. De gemeente was daarom op zoek naar een moderne verlichtingsoplossing die de stad kon helpen om iedereen in de openbare ruimte van genoeg licht te voorzien zonder energie te verspillen en tegen redelijke kosten. Dat is nu mogelijk met behulp van Tvilight’s draadloze verlichtingssysteem met geïntegreerde bewegingssensoren (CitySense).

 

Alfred Groote, Beheerder Openbare Verlichting bij de Gemeente Helmond: “Bij de gemeente denken we na over de duurzaamheid van onze stad en zoeken we altijd naar mogelijkheden om energie te besparen en CO2 uitschoot te verminderen. Maar wat we uiteraard willen is een leefbare en veilige stad voor iedereen.”

Energie besparen 

Intelligente dynamische verlichtingsoplossingen van Tvilight breiden de mogelijkheden van openbare verlichting uit, stellen de steden in staat om de gemeenschap te revitaliseren met behulp van licht, en bij te dragen aan de creatie van een leefbare stedelijke omgeving waar iedereen zich veilig en comfortabel voelt, zelfs ’s avonds en ’s nachts of wanneer er een gebrek is aan natuurlijk licht. Verder is het met het intelligente verlichtingssysteem van Tvilight prima mogelijk om energie te besparen op verlichting en op deze manier een bijdrage te leveren aan het milieu. Maar ook om straatlantaarns op afstand te beheren en de toekomstige ‘smart city’ toepassingen te benutten.

 

Voorafgaand aan de installatie van de slimme verlichting van Tvilight, was de stad aan het zoeken om de verlichting te laten voldoen aan de eisen van de inwoners. Alfred Groote geeft aan: “De truc is om de perfecte hoeveelheid licht te vinden zonder de lampen de hele nacht door te laten branden. Tvilight heeft ons geholpen dit probleem aan te pakken. Dankzij de bewegingssensoren gaan de lampen feller branden als er iemand op straat is. Het lichtniveau wordt automatisch aangepast bij menselijke aanwezigheid, maar staan gedimd aan als er niemand is.”

Meerdere locaties 

Sinds het eerste pilotproject in 2013 heeft Helmond de Tvilight sensoren op meerdere locaties in de stad toegepast, in combinatie met een grote verscheidenheid aan armaturen, op plekken zoals openbare wegen, woonerven, voetgangersgebieden, parkeerterreinen en fietspaden.

 

Chintan Shah, CEO van Tvilight: “Onze intelligente verlichtingsproducten creëren een flexibele digitale infrastructuur die samen met de eisen van de stad mee kan groeien. Zo kan Helmond in de toekomst nieuwe interessante applicaties toevoegen, zoals sensoren die lawaai, verkeer en weersomstandigheden registreren en op basis van de geanalyseerde data hier de verlichting op aanpassen.” De integratie van nieuwe aanvullende toepassingen is mogelijk via de Tvilight Open Application Programmering Interface (Open API).

 

Safe + Smart City Helmond from TVILIGHT INTELLIGENT LIGHTING on Vimeo.

Meer artikelen met dit thema

Verlichting die dag en nacht opvalt

25 jan om 14:12 uur
Smart Jalousie is een elegant verlichtingsarmatuur die zowel overdag als 's nachts opvalt.
Lees verder »
descriptionArtikel

Hoe maak je als fabrikant de circulariteit van je product inzichtelijk?

23 jan om 16:22 uur
Circulariteit is de trend en blijft dat ook nog wel even, ook in de wereld van de openbare verlichting. De…
Lees verder »
descriptionArtikel

De toegevoegde waarde van de vakbeurs

18 jan om 12:41 uur
Wat voegt de aanwezigheid op een vakbeurs werkelijk toe voor een exposant? Met welk doel staat hij er, wat haalt-…
Lees verder »
descriptionArtikel

Haarlem stapt over op led-verlichting met duurzame retrofit units

7 jan om 09:39 uur
In 2022 heeft de gemeente Haarlem een groot deel van de conventionele verlichting omgezet naar ledverlichting met…
Lees verder »
descriptionArtikel

Vierde nummer vakblad openbare verlichting online beschikbaar

4 jan om 09:36 uur
Het vierde nummer van het vakblad voor openbare verlichting is verschenen en online te lezen.
Lees verder »
flash_onNieuws

Zeven best gelezen artikelen op Straatbeeld.nl in 2022

22 dec 2022
Aan het eind van het jaar zetten we de zeven best gelezen artikelen op onze website van 2022 op een rij.
Lees verder »

Verlegging investering OVL-vervanging door verlenging levensduur areaal

20 dec 2022
Sinds geruime tijd worden we in ons dagelijkse werk geconfronteerd met de stijgende prijzen. Hoewel de…
Lees verder »
flash_onNieuws

Ledverlichting Utrecht stemt ecoloog tevreden

12 dec 2022
"Als over vijf jaar alle lantaarnpalen in Utrecht zijn voorzien van led-licht, besparen we 30 procent energie per…
Lees verder »