Helmond vaart wel bij dynamische verlichting Tvilight

maandag 11 december 2017
timer 3 min
Intelligente dynamische verlichting biedt kansen als het gaat om de leefbaarheid van steden, veiligheid in de openbare ruimte en een duurzaam milieu. Dit bewijst gemeente Helmond in een nieuwe video, die ze samen met Tvilight hebben uitgebracht.

Openbare verlichting is cruciaal voor het creëren van een veilige en leefbare omgeving in de steden. “Ik voel me niet veilig als er niet genoeg licht is. Ook de weg kan ik niet goed zien. Ik vind het fijn als alles goed verlicht is en ik ben dan ook goed zichtbaar. Ik wil me altijd veilig voelen in mijn eigen stad,” aldus de bewoner Britt van Asperdt. De gemeente was daarom op zoek naar een moderne verlichtingsoplossing die de stad kon helpen om iedereen in de openbare ruimte van genoeg licht te voorzien zonder energie te verspillen en tegen redelijke kosten. Dat is nu mogelijk met behulp van Tvilight’s draadloze verlichtingssysteem met geïntegreerde bewegingssensoren (CitySense).

 

Alfred Groote, Beheerder Openbare Verlichting bij de Gemeente Helmond: “Bij de gemeente denken we na over de duurzaamheid van onze stad en zoeken we altijd naar mogelijkheden om energie te besparen en CO2 uitschoot te verminderen. Maar wat we uiteraard willen is een leefbare en veilige stad voor iedereen.”

Energie besparen 

Intelligente dynamische verlichtingsoplossingen van Tvilight breiden de mogelijkheden van openbare verlichting uit, stellen de steden in staat om de gemeenschap te revitaliseren met behulp van licht, en bij te dragen aan de creatie van een leefbare stedelijke omgeving waar iedereen zich veilig en comfortabel voelt, zelfs ’s avonds en ’s nachts of wanneer er een gebrek is aan natuurlijk licht. Verder is het met het intelligente verlichtingssysteem van Tvilight prima mogelijk om energie te besparen op verlichting en op deze manier een bijdrage te leveren aan het milieu. Maar ook om straatlantaarns op afstand te beheren en de toekomstige ‘smart city’ toepassingen te benutten.

 

Voorafgaand aan de installatie van de slimme verlichting van Tvilight, was de stad aan het zoeken om de verlichting te laten voldoen aan de eisen van de inwoners. Alfred Groote geeft aan: “De truc is om de perfecte hoeveelheid licht te vinden zonder de lampen de hele nacht door te laten branden. Tvilight heeft ons geholpen dit probleem aan te pakken. Dankzij de bewegingssensoren gaan de lampen feller branden als er iemand op straat is. Het lichtniveau wordt automatisch aangepast bij menselijke aanwezigheid, maar staan gedimd aan als er niemand is.”

Meerdere locaties 

Sinds het eerste pilotproject in 2013 heeft Helmond de Tvilight sensoren op meerdere locaties in de stad toegepast, in combinatie met een grote verscheidenheid aan armaturen, op plekken zoals openbare wegen, woonerven, voetgangersgebieden, parkeerterreinen en fietspaden.

 

Chintan Shah, CEO van Tvilight: “Onze intelligente verlichtingsproducten creëren een flexibele digitale infrastructuur die samen met de eisen van de stad mee kan groeien. Zo kan Helmond in de toekomst nieuwe interessante applicaties toevoegen, zoals sensoren die lawaai, verkeer en weersomstandigheden registreren en op basis van de geanalyseerde data hier de verlichting op aanpassen.” De integratie van nieuwe aanvullende toepassingen is mogelijk via de Tvilight Open Application Programmering Interface (Open API).

 

Safe + Smart City Helmond from TVILIGHT INTELLIGENT LIGHTING on Vimeo.

Meer artikelen met dit thema

Het verschil van dag en nacht

2 dec om 11:51 uurtimer4 min
Wat licht kan doen in de openbare ruimte? Stel die vraag aan de lichtspecialisten van Industrielicht en laat u…
Lees verder »

Lichtcomfort naar een nieuw level

24 nov om 14:37 uurtimer4 min
Zuiniger, een lagere CO2-footprint en meer lichtcomfort. Openbare verlichting innoveert continu. Dat is ook een…
Lees verder »

Slim beheer is óók klimaatvriendelijk beheer

9 nov om 16:05 uurtimer2 min
“We souperen de aardbol op”, stelt Maikel Schepers, accountmanager bij Valmont Nederland. “Dat besef ik zelf, maar…
Lees verder »

OVL Symposium: lekker live bijpraten over het vak én met elkaar

2 nov om 08:41 uurtimer4 min
Het OVL Symposium 2021 bracht bijna 100 professionals weer fysiek bij elkaar voor een afwisselende dag met…
Lees verder »

Natuurinclusief lichtplan voor iconische brug in Almere

1 nov om 13:45 uurtimer4 min
Tussen het Lumièrepark en de toekomstige Floriadewijk in Almere is afgelopen maand een 430 meter langer brug…
Lees verder »

Een veilige woon- en werkomgeving door goede verlichting

21 okt om 14:59 uurtimer3 min
Goede verlichting is van essentieel belang voor een prettig werkbare en veilige omgeving. Op de werkvloer, op de…
Lees verder »

Plastic lichtmast uithangbord voor duurzaamheid

20 okt om 15:30 uurtimer2 min
Het bedrijf save plastics maakt lantaarnpalen van moeilijk te recyclen afvalplastic. Een duurzame en circulaire…
Lees verder »

Een slimme stad, zo doen wij dat

18 okt om 09:30 uurtimer2 min
De trend van urbanisering leidt tot grote uitdagingen voor overheden, waarbij moderne technologie een grote…
Lees verder »