Project

Voorzieningen strandpaviljoens Katwijk aan Zee aangelegd

Afgelopen winter is in Katwijk een Dijk-in-Duin aangelegd om deze zwakke plek in de waterkering te versterken. Op het strand is tegen de boulevard een dijk aangelegd. Het projectgebied bevat ruim twintig verschillende strandpaviljoens. Recent zijn voor deze paviljoens langs de wandelpaden op de duinen de benodigde voorzieningen aangelegd voor elektriciteit, gas, water en telecommunicatie.

De kust bij Katwijk aan Zee was één van de zwakke schakels in de waterkering en voldeed niet meer aan de gestelde veiligheidsnormen.  De waterkering in Katwijk voldeed niet aan de gestelde veiligheidsnormen. Afgelopen winter is in Katwijk een Dijk-in-Duin aangelegd om de zwakke plek te versterken. Op het strand is tegen de boulevard een dijk aangelegd.  In de loop van 2014 wordt er tussen de Boulevard en de nieuwe dijk een ondergrondse parkeergarage gebouwd.

 

Brede duin

Eind 2014 verdwijnen zowel de dijk als de parkeergarage onder een nieuw, breder duin. De duinen worden ingericht met helmgras, wandelpaden en straatmeubilair. Door zandsuppletie is het strand opgeschoven richting de zee en behoud het strand haar breedte.

 

Voorzieningen strandpaviljoens

Het projectgebied bevat gedurende het seizoen ruim twintig verschillende strandpaviljoens. Al deze gebouwen hebben elektriciteit, gas, water en telecommunicatie nodig. Hiervoor heeft PUTkast in nauw overleg met opdrachtgever Ballast Nedam, de betrokken nutsbedrijven, het projectteam en de gemeente een integrale meterkast type combi uitgewerkt. De kasten zijn langs de wandelpaden op de duinen geplaatst.

 

Maatwerk functies en afwerking

Met deze aanpak zijn alle nutsfuncties ondergebracht in één behuizing per paviljoen. Daarnaast zijn sommige kasten voorzien van een extra compartiment voor de openbare verlichting. De kasten zijn in eenzelfde kleur als het zand afgewerkt en voorzien van een anti wildplak coating.

 

Meer informatie?

Meer informatie over de meterkast combi? Klik hier

Voor meer informatie over het project kustwering Katwijk: www.kustwerkkatwijk.nl

Deel dit artikel