Project

Innovatieve toiletvoorziening op Buitenhof

Architectenbureau CEPEZED en Sanitronics hebben samen een toiletunit gebouwd op het Buitenhof in Den Haag. Het ontwerp in RVS en glas past bij de bestaande fietsenstalling. In de glazen wand is ledverlichting verwerkt. De unit heeft een waterdoorlatende vloer en is zelfreinigend. 

Innovatieve toiletvoorziening op Buitenhof

 

Herkenbaar


Een aantal jaar geleden werd op het Buitenhof in Den Haag een bewaakte fietsenstalling gerealiseerd in RVS en glas. Daarna kwam ook de behoefte aan een openbaar toegankelijk toilet naar voren. Omdat het voor de gemeente een belangrijke locatie betrof, koos de gemeente voor een op maat gemaakte toiletunit. Sanitronics bouwde samen met  architectenbureau CEPEZED een unit die past tussen de stramienen van de bestaande fietsenstalling. De toiletvoorziening is net als de fietsenstalling gerealiseerd in RVS en glas en is ingepast in de bestaande bewaakte fietsenstalling.

Duidelijk door ledsymbolen


De voorzijde van de toiletunit bestaat uit donker glas waarin levensgrote led-symbolen zijn opgenomen. Door de symbolen in ledverlichting uit te voeren is de unit zowel overdag als ‘s nachts zeer duidelijk herkenbaar als toiletunit, terwijl ze tegelijkertijd ook volledig opgaat in de bewaakte fietsenstalling. Zodra iemand van de unit gebruik wil maken schuift één van de panelen opzij waardoor men naar binnen kan.

Schoon, fris en vandaalbestendig


Ook het interieur is op verzoek van de klant volledig aangepast en is helemaal uitgevoerd in het wit. Sterk punt daarbij is dat de zelfreinigende techniek met waterdoorlatende vloer volledig hetzelfde is gebleven. Hierdoor blijft het toilet schoon, fris en betrouwbaar. Daarnaast is het geheel vandaalbestendig uitgevoerd en beschikt de unit over een babyverschoontafel.

 

 

Deel dit artikel