Project

RGBW (multicolor) LED smart light DE NOOD

Breda heeft een primeur: zij heeft als eerste stad in Europa een revolutionaire RGBW (multicolor) led in haar klassieke straatverlichting die zij op afstand kan aansturen. De verlichting in de nieuwe straatlantaarns, geleverd door DE NOOD, kan iedere kleur van de regenboog meekrijgen, fel of zacht licht en worden afgestemd op bijvoorbeeld een evenement, een bepaalde sfeer creëren of juist functioneel zijn.

Visitekaartje van Breda

De nieuwe straatverlichting in de gerenoveerde Willemstraat in Breda is onderdeel van het compleet vernieuwde Stationsgebied, wat voor de gemeente het visitekaartje  is en de entree met klasse van Breda moest worden. Vanaf het nieuwe station loopt men nu in stijl door de Willemstraat, over de Willemsbrug (ook voorzien van nieuwe lantaarns) naar het uitgebreide stadspark Valkenberg.

 

Ingebruikname nieuwe verlichting

Op woensdagavond 7 september zijn een paar honderd mensen aanwezig bij de officiële ingebruikname van de nieuwe straatlantaarns in de Willemstraat. "Geen stad in Nederland en ver daarbuiten heeft zulk slim licht", vertelt ontwerpster Ellen de Vries aan BN de Stem.  De opening wordt gevierd met een lichtshow: de ledlampen in de klassieke verlichting dansen van kleur naar kleur op de maat van de muziek.  Gard van Hoof, directeur van DE NOOD uit Middelburg kijkt als producent van de nieuwe verlichting trots toe. “Dit project is uniek en toonaangevend. En dat wij daar als bedrijf onderdeel van uitmaken is bijzonder.”


Klaar voor de toekomst

“De lantaarns zijn uniek door de RGBW toepassing maar ook mooi overdag”, vertelt Hans Meeuwissen, betrokken bij het project als accountmanager van DE NOOD. De kleur van zowel de nieuwe armaturen als van de nieuwe gietijzeren masten is aangepast aan die van het nieuwe stationsgebied: antracietgrijs. Bovendien is de techniek in de straatlantaarns voorbereid op nieuwe smartoplossingen in de toekomst. “Een promenade met allure! Zowel overdag als in de nacht.”

Breda kan, als ‘Slimste Binnenstad van Nederland’ (2015), weer een project toevoegen aan de lijst met slimme projecten. Net als DE NOOD.

 

Video

De opening in Breda gemist? Wij hebben het voor u vastgelegd op video. Bekijk de video hieronder
 

Meer weten?

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van RGBW led smart lighting in zowel bestaande als nieuwe armaturen.

Deel dit artikel