Project

'Staphorst kiest voor eigentijds straatmeubilair''

De openbare ruimte verandert. Niet alleen op het gebied van slimme technologieën, zoals oplaadpunten in zitelementen. Maar juist ook op het gebied van design. Daarom heeft Grijsen, specialist in straatmeubilair, een nieuwe bankenserie ontwikkeld, de Cubic II.

De Cubic II past goed in het straatbeeld en Staphorst is de eerste gemeente waar deze nieuwe, eigentijdse banken zijn geplaatst. ’Straatmeubilair maakt de buitenruimte veilig, denk bijvoorbeeld aan verlichting. Maar het maakt de openbare ruimte ook aantrekkelijker. Afvalbakken voor het afval en fietsbeugels voor het netjes parkeren van fietsen. Zitelementen maken de buitenruimte niet alleen aantrekkelijker, maar zorgen ook dat de ruimte wordt benut. Mensen gaan lekker zitten en met elkaar kletsen of genieten juist in alle rust van de omgeving. Als gemeente hechten wij grote waarde aan het zo optimaal mogelijk benutten van de buitenruimte”, geeft Ronald Voerman, projectleider bij de gemeente Staphorst aan.

Opvallend design

De Cubic II past goed in het moderne straatbeeld. ‘’Dat komt door de afgeronde hoeken waardoor het design eigentijdser en natuurlijker is’’, geeft Patrick Grijsen, directeur Grijsen park & straatdesign aan. Daarnaast geeft de schuine contour van de rugleuning een opvallend design aan de bank. Omdat elke openbare ruimte anders is en straatmeubilair moet passen bij de gewenste uitstraling, is de Cubic II er in verschillende varianten. Zo kan de bank in een combinatie van hout met staal worden uitgevoerd, maar ook volledig in staal. ‘’Bij de uitvoering in hout kan het stalen frame worden ingelegd met een matras van smalle, houten latten. Dat zorgt voor een elegante uitstraling’’, geeft Patrick aan.

Deel dit artikel