Project

Bergbezinkbassin langs monumentale Maliebaan Utrecht

Recent heeft de gemeente Utrecht PUTkast opdracht gegeven om obstakelvrij een bergbezinkbassin aan te leggen langs de monumentale Maliebaan in het centrum. Hierdoor is de kans van overstort van vervuild water op het oppervlaktewater minder geworden.

Bergbezinkbassin langs monumentale Maliebaan Utrecht

Monumentale laan

Aan de oostelijke zijde van het Utrechtse centrum ligt de monumentale Maliebaan. Langs deze statige laan staan vele monumentale panden en vormt een bijzondere plek in de stad. Om de kwaliteit van het rioolstelsel te optimaliseren was een bergbezinkbassin noodzakelijk. Met de bouw van het bassin werd de inhoud van het rioleringsstelsel vergroot. Hierdoor is de kans van overstort van vervuild water op het oppervlaktewater minder geworden.

Geen esthetische en praktische hinder

Uit esthetisch oogpunt heeft de gemeente besloten om deze berging geheel obstakelvrij ondergronds aan te leggen. Hierdoor ondervindt niemand hinder en wordt het monumentale karakter van de laan niet benadeeld. Ook de besturingstechniek voor de pompinstallatie met elektrische aansluiting van Stedin diende hindervrij te worden gerealiseerd.

Turn-key opgeleverd

Voor de realisatie van het project is beroep gedaan op de expertise van PUTkast BV. Met het toepassen van een PUTkast model Regeltechniek werd alle benodigde techniek ondergronds weggewerkt. Alle werkzaamheden zijn turn-key gerealiseerd door het bedrijf waardoor de gemeente optimaal ontzorgd was.
 

Deel dit artikel