Project

Kunstzinnige geluidswanden in Duivendrecht

Tien geluidwerende schermen met kleurrijke kindertekeningen en nostalgische dorpsfoto's sieren vijf viaducten aan de Van der Madeweg in Duivendrecht.

De bestaande golfplaten schermen op de viaducten aan de Van der Madeweg dateren uit de jaren zeventig en waren aan het einde van de levensduur. De nieuwe schermen moeten zowel voor een een betere geluidwereing zorgen als een opvallende uitstraling.

 

Het concept van Eurorail, het Ecowand-systeem, beantwoordde aan de vraag van de gemeente Ouder-Amstel. Dit modulaire systeem is primair bedoeld voor begroeiing met klimop, maar het kunststof kan ook in elke UV-bestendige print bedrukt worden. De elementen zijn verkrijgbaar in twee standaard hoogten (0,5 en 1 m), die men kan combineren. In Duivendrecht zijn de schermen 1,5 m hoog.

 

Lokale kunst

Het gemeentebestuur wil burgers actief betrekken bij de voorbereiding en uitvoering van gemeentelijk beleid. Daarom vroeg zij de lokale gemeenschap om illustraties te leveren ter decoratie van de schermen. Openbare basisschool De Grote Beer organiseerde een tekenwedstrijd onder leerlingen en de Stichting Oud Duivendrecht leverde historische dorpsfoto’s.

Deel dit artikel