Artikel

Gemeentelijke communicatie in crisistijd

COVID19 heeft een enorme impact op onze manier van samenleven. De maatregelen die we moeten naleven, zorgen noodgedwongen voor meer onderlinge afstand.

Familiebijeenkomsten, gezellig samen even een terrasje pikken of gewoon naar het strand gaan, dat is er nu even allemaal niet bij. Evenementen en festivals gaan niet door, vakanties worden gecanceld. Thuiswerken en afstand houden zijn het nieuwe normaal geworden. Voor gemeenten is het echter wel belangrijk om in contact te blijven met inwoners en bezoekers, juist in crisissituaties is goede communicatie een must.

De 366 digitale informatiezuilen die Suurland Outdoor inmiddels door heel Nederland geplaatst heeft, bewijzen in deze periode van onzekerheid en social distancing hun toegevoegde waarde. Gemeenten gebruiken hun zendtijd nu optimaal om te waarschuwen en te adviseren, de lokale MKB extra te promoten en de cruciale beroepen een hart onder de riem te steken.

Communicatie in de openbare ruimte is juist nu extra belangrijk. Er zijn nu zelfs gemeenten die dure mobiele ledschermen inhuren om inwoners en bezoekers te kunnen bereiken. De systemen van Suurland Outdoor worden gebouwd in Nederland en België door de firma Q-Lite en worden door ons gratis geleverd aan gemeenten. Q-Lite levert zeer hoogwaardige schermen met een laag energieverbruik en de langste levensduur in de markt en heeft duurzaamheid en circulaire economie zeer hoog in het vaandel staan.

Suurland Outdoor heeft een grote diversiteit aan informatiezuilen in haar portfolio. Er is altijd wel een product wat echt bij uw gemeente past. Gemeenten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor invulling van een gedeelte van de zendtijd óf voor gesplitste displays, waardoor zij honderd procent focus hebben en 24/7 hun eigen berichten en full colour uitingen kunnen publiceren.

Stads- en gebiedspromotie

Naast digitale informatiezuilen aan de doorgaande wegen hebben wij, in samenspraak met verschillende VVV’s en citymarketing organisaties, interactieve LCD displays ontwikkeld voor centrumgebieden. De InfoCity is een touch-gevoelige informatiezuil waarop gemeenten onder andere evenementen kunnen publiceren en hun hotspots en bezienswaardigheden kunnen uitlichten. De InfoCity Touch maakt bezoekers op een dynamische manier wegwijs in uw stad of streek. Het interactieve kaartbeeld kan verrijkt worden met points of interest. Relevante faciliteiten en bezienswaardigheden worden zichtbaar gemaakt en kunnen worden geraadpleegd voor informatie. Met de InfoCity Touch houdt u bezoekers langer in uw centrum en laat u ze meer beleven.

Suurland Outdoor
Eindhoven
040 – 26 42 305
www.suurlandoutdoor.nl

Deel dit artikel