Artikel

Ergonomisch en comfortabel zitmeubilair

Wie zegt dat designuitstraling en zitcomfort voor straatmeubilair niet samengaan, heeft het mis. Ergonomisch zitmeubilair in een stijlvol jasje past juist perfect bij een stedelijke sfeer, waar zitcomfort en inrichting van ruimten voor ouderen behoort tot de vereisten. Door haar elegante en tegelijkertijd moderne uitstraling, sluiten BOERsenior zitmeubelen perfect aan bij het hedendaagse straatbeeld. Zitmeubelen voor in de buitenruimte, speciaal ontwikkeld voor senioren.

Optimaal zitcomfort

Met een zithoogte van 53 centimeter stimuleren deze zitmeubelen een rechte actieve zithouding. Dit voorkomt pijn in de onderrug. De elegante vormen en hardhouten zittingen bieden optimaal zitcomfort. De bank is voorzien van speciaal gevormde armleuningen en kan worden uitgevoerd met een extra voetsteun, voor maximale ondersteuning bij het opstaan. Een passende hoogte van de armleuningen voorkomt nek- en schouderklachten.  

Toepassingen 

De banken en stoelen kunnen door het zitcomfort en de elegante en moderne uitstralingbreed ingezet worden, passend in ieder straatbeeld. Denk hierbij met name aan zorginstellingen, maar ook aan wijk- en winkelcentra. Wanneer optimaal zitten wordt gefaciliteerd, ontstaat een fijne plek voor senioren om elkaar en anderen te ontmoeten. Dit bevordert de sociale cohesie met andere ruimtegebruikers en gaat vereenzaming tegen.

Hoogwaardige en duurzame kwaliteit 

De stalen frames zijn verzinkt en afgewerkt met een kwalitatief hoogwaardige poedercoating (standaardkleur: zwart RAL9005). De bankdelen worden gemaakt van 100% FSC gecertificeerd hardhout. Alle varianten zijn te verkrijgen met grondverankering (keilbouten) of op betonpoeren. De poeren hebben een afmeting van 30x30x30 centimeter en vallen in het stramien van het straatwerk.

Specificaties 

BOERsenior zitmeubilair is beschikbaar in 4 verschillende uitvoeringen: 


Stoel
(artikelcode PKN.045.010) 

2-zitsbank (artikelcode PKN.045.020) 

3-zitsbank (artikelcode PKN.045.040) 

3-zitsbank met extra armsteun (artikelcode PKN.045.030) 


Meer weten voor inrichting van de buitenruimte voor senioren, of de mogelijkheden van straatmeubilair in het algemeen? Neem contact op voor een advies op maat via info@boerurban.com of 0183 – 74 59 83.

Deel dit artikel