Artikel

Spelen met stromend water is een feest

Een (natuur)speeltuin is niet compleet zonder water. Water is altijd leuk, maar met stromend water wordt het pas echt een feest, zeker als je het zelf op kunt (laten) pompen.

Nederland is natuurlijk waterland bij uitstek, en het bouwen van bruggen en dammen zit ons schijnbaar in het bloed. Gelukkig is het besef van waterhuishouding door een veranderend klimaat bij kinderen niet aan de orde van de dag. Maar wat is er niet mooier dan ze op een speelse manier met ‘watermanagement’ in contact te laten komen?

Extra dimensie 

Stromend water op een natuurspeelplaats brengt een extra dimensie en beleving. Het is uitdagend en spannend, maar ook rustgevend. Je kunt spulletjes laten drijven en verplaatsen, ermee spetteren en dollen, of je kunt er minutenlang naar kijken en er je handen of voeten in laten rusten. Onderzoek heeft vastgesteld dat water kinderen verbindt en rust brengt. 


Maar hoe krijg je water op een kindvriendelijke en veilige manier in beweging? Door jarenlange ervaring met natuurspelen en een breed netwerk aan specialisten nam Mh2o de uitdaging op zich om een handpomp te ontwikkelen die aan deze eisen voldeed, maar ook nog eens stijlvol, degelijk, onderhoudsarm en eenvoudig te plaatsen is, waardoor deze uitstekend geschikt is om op allerlei plekken in de openbare ruimte te worden ingezet. Het resultaat werd de HP-serie, een serie roestvrijstalen waterpompen die zowel in een grondwater- als een waterleiding variant beschikbaar zijn. 

Efficiënt en voor iedereen 

De pompen staan intussen op alle denkbare openbare plekken, onder andere schoolpleinen, kinderdagverblijven, stadsparken, speeltuinen, campings en recreatieterreinen. De reacties van de kinderen, ouders, beheerders en toezichthouders zijn zeer positief. De pompen zijn uitermate efficiënt en door iedereen goed te bedienen, ook voor rolstoelgebruikers.  


Er is veel vraag naar de rvs-waterpompen van Mh2o. Zowel binnen de private als publieke sector zien ontwerpers, leveranciers en beslissingsmakers de meerwaarde van een waterpomp en het spelen met water. Kinderschoenen groeien natuurlijk niet mee en Mh2o ontwikkelt door. Het bedrijf heeft nu een aantal prachtige elementen ontwikkeld zoals watergoten en watertafels, allemaal in dezelfde hoogwaardige kwaliteit als de HP pompen. In de nabije toekomst zal het assortiment nog verder worden uitgebreid.


Dit artikel komt uit Straatbeeld 06/2018. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

Deel dit artikel