Artikel

Tuimelende piraten en muzikaal draaien

Ook een bedrijf dat al jaren een vaste positie op de markt verworven heeft, moet zich blijven ontwikkelen. Dat geldt dus ook voor AVO Speeltoestellen, het familiebedrijf uit Tilburg dat zich heeft gespecialiseerd in nostalgische speeltoestellen voor het hele gezin. Het afgelopen jaar ontwikkelde AVO Speeltoestellen meerdere nieuwe concepten, geïnspireerd op de belevingswereld van kinderen.

Tuimelaar

De Schuitjes Tuimelaar richt zich op matroosjes en piraatjes in de dop, maar is ook geschikt voor onvervalste landrotjes. De Schuitjes staan op het droge, maar de opvarenden krijgen het gevoel dat op volle zee dobberen. Het speeltoestel van AVO prikkelt daarmee de fantasie van avontuurlijke kinderen. Het Schuitje is afgeleid van de bekende Schuitjesschommel en de bootjes die we vroeger op de kermis zagen.  

 
Het product wordt geleverd inclusief logboek, gebruikershandleiding, certificaat en type keuring (TÜV SÜD). Het schuitje is een wip met onderhoudsvrij torsie-element dat ervoor zorgt dat het bootje altijd in horizontale stand terug komt te staan – wat onderhoud met grasmaaien ook meteen makkelijk maakt. Het toestel mag geplaatst worden op gras of een eventuele bodemverbetering. De opvangzone omvat 2,6 bij 3,8 meter. Door het gebruik van staal zijn de Schuitjes compleet circulair toepasbaar en demontabel.

Speelhuisje 

Voor kinderen die liever wat meer beschut spelen is er het Speelhuisje, dat compleet in staal wordt uitgevoerd en daardoor jarenlang speelplezier garandeert. Kies voor de basisuitvoering of leef je uit met allerlei extra’s. Er zijn verschillende op- en afgangen beschikbaar en meerdere accessoires en RAL-kleuren te kiezen.

Spelen: daar zit muziek in 

Deze loopschijf met opstaande rekken wekt door middel van kinetische energie zelf stroom op. Met de opgewekte stroom speelt het toestel muziek af dat middels een usb-stick kan worden geüpload. De muziek wordt afgespeeld als kinderen het toestel in beweging zetten. Er hoeft dus geen stroomkabel gelegd te worden. 


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 06/2019. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

 

Deel dit artikel