Artikel

Doelmatige verlichting wijst route naar station Zandvoort

Oplichtende ring aan onderzijde maakt armatuur richtingwijzend.

Langs het pad dat de toegang vormt naar het station van Zandvoort hingen conventionele hangarmaturen in een overspanningsconstructie. Deze armaturen hadden hun beste tijd gehad en bovendien was er de behoefte om de overstap naar led te maken. Reden genoeg voor de gemeente om aan Dynniq te vragen een vervangingsvoorstel uit te werken. Uitgangspunt bij de keuze voor een nieuwe armatuur was dat de huidige overspanningsconstructie behouden diende te worden.

Beperkt aanbod

Het aanbod in overspanningsarmaturen op de markt is ten opzichte van mastarmaturen aanzienlijk beperkter. Daar komt bij dat de nieuwe armatuur ook qua vormgeving meerwaarde diende te bieden en recht diende te doen aan het karakter van deze specifieke route. Dit maakte dat de aannemer een beroep deed op Modernista om mee te denken over een mogelijke oplossing.

Doelmatig

Deze oplossing werd gevonden in de nieuwe armatuur WAY van de Deense fabrikant Focus Lighting. Deze armatuur doet zijn naam eer aan doordat het zorgt voor functionele verlichting en bovendien richtingwijzend is door de oplichtende ring aan de onderzijde. De robuuste constructie van corrosiebestendig gietaluminium en PMMA zorgt ervoor dat deze armatuur bestand is tegen de moeilijke omstandigheden, zoals die heersen langs onze Noordzeekust. Met de installatie van deze armatuur is de route naar het station van Zandvoort ook ’s avonds weer eenvoudig te vinden. 


De producten van Focus Lighting zijn exclusief verkrijgbaar bij Modernista. 


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 04/2019. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

Deel dit artikel