Artikel

Belgische hardstenen vloer kleurt Cruquiuseiland

Voor de buitenruimte rond het opvallende kantoor van ontwikkelaar Amvest, op Cruquiuseiland, heeft buro Lubbers bij het ontwerp gekozen voor een subtiele en fraaie Belgisch hardstenen vloer van langwerpige straatsteen klinkers, met verschillende afwerkingen op de bovenzijde.

Binnen de ring van Amsterdam, en grenzend aan de entrepothaven, ligt schiereiland Cruquius.

Transformatie 

Het voormalig industriële gebied, met een rijke VOC-handelsgeschiedenis, ondergaat een ongekende en complexe transformatie naar een uitdagend en levendig woon-, werk-, en recreatiegebied. Kades zijn toegankelijk voor publiek, waardoor het water zichtbaar en bereikbaar is en meer wordt gebruikt. De waardevolle karakteristieke gebouwen blijven behouden en vormen straks hethistorische geheugen en zijn dan ook drager van de nieuwe identiteit van de buitenruimte. 

Ontwerp  

Voor de buitenruimte rond het opvallende kantoor van ontwikkelaar Amvest heeft buro Lubbers bij het ontwerp gekozen voor een subtiele en fraaie Belgisch hardstenen vloer van langwerpigestraatsteen klinkers, met verschillende afwerkingen op de bovenzijde. Het gebied rond het kantoor is toegankelijk voor publiek en heeft eigentijds meubilair en omkaderingen van de groenvoorzieningen. 


Opvallende details met houten
delen in de bestrating en verholen lijngoot afwatering maken dit semiopenbare gebied compleet. De privéterrassen van de appartementen zijn voorzien van vierkante hardstenen tegels.Rond het gebied zijn Belgisch hardstenen verkeerbeheersingselementen geplaatst om het gebied autovrij te houden.

Verbinding voor de architectuur in transformatiegebied 

De horizontale buitenruimte in dit transformatiegebied, waarin verschillende architectuurstijlen terugkomen,wordt uiterste fraai verbonden door de vloer van Belgisch hardstenen klinkers. 

Deel dit artikel