Artikel

Straatmeubilair gemaakt van gerecycled kunststof

Mi-Groep ontwerpt straatmeubilair voor de openbare ruimte. Het bijzondere is dat deze producten gemaakt worden van gerecycled kunststof.

Het straatmeubilair van Mi-Groep wordt gemaakt door het bedrijf Govaerts Recycling onder de merknaam Govaplast. Het gaat om banken, zitmeubilair, vuilnisbakken en anti-parkeerpalen. Het bijzondere aan de producten is dat de kunststof gewonnen wordt uit het afval van ons allemaal. “Denk bijvoorbeeld aan het afval uit de PMD-container”, vertelt Robert Hempenius van Govaplast. “Van de voormalige verpakkingsmaterialen, zoals vleespakjes en yoghurtpakjes, worden grondstoffen gemaakt. De kunststofstroom wordt door verwerkingsbedrijven uit het afval gehaald en vervolgens worden van de kunststofkorrels die dat proces oplevert kunststof profielen gemaakt waarmee onder meer straatmeubilair gemaakt wordt.”

In Nederland zijn er maar twee bedrijven die op deze duurzame manier producten maken. “Wij doen het al bijna 30 jaar”, zegt Hempenius trots. “In het verleden pakten we er niet echt mee uit dat onze producten van gerecycled afval werden gemaakt. Dit omdat we de reactie kregen dat mensen het product duur vonden voor afval. Inmiddels zijn de reacties wel anders en de laatste jaren vertellen we trots over ons productieproces en de duurzaamheid van onze producten. We zijn bezig om nog meer de samenwerking te zoeken met grote bedrijven. We maken bijvoorbeeld voor Albert Heijn van hun verpakkingsmateriaal banken die geplaatst kunnen worden voor of in de winkel.”

Mi-Groep is verantwoordelijk voor vele speciale projecten. Zo leverde het bedrijf voor de binnentuin van het provinciehuis in Groningen diverse meubelen zoals stoelen, tafels en bloembakken. Daarnaast staan er grote bloembakken in een 30-kilometergebied in Zwaagdijk en zijn de terminals bij de Wersterscheldetunnel van nieuw meubilair voorzien. “De kracht van Mi-Groep is de persoonlijke benadering van eigenaar Loes Vrielink”, zegt Hempenius. “Zij vraagt goed door waardoor een opdracht vaak net iets anders wordt dan vooraf bedacht door klanten. Daarnaast is ze heel goed in het vinden van projecten die bijzonder zijn”, zo besluit hij.

Mi-Groep
Schoondijke
085-0090615
www.recycling-kunststof.nl

Deel dit artikel