Op een verstandige manier buiten ontspannen

woensdag 20 mei 2020
timer 4 min
Hoe zeer ook tegen onze natuur in, sociale contacten moeten we tijdens de huidige coronacrisis zoveel mogelijk beperken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zolang er geen sprake is van een volledige lockdown, kunnen we gelukkig wel naar buiten om te wandelen en te ontspannen. Maar dan wel op een verstandige manier.

Tekst: Petra Roberti

Straatmeubilair als plek om te genieten van de buitenlucht
Meubilair in de (semi) openbare ruimte is ook in deze bijzondere tijd van groot belang. Na een wandeling of workout voelt dat moment van ontspanning op een bankje of aan een buitentafel in de zon juist nu als iets extra bijzonders. Tjinco straatmeubilair staat normaal gesproken voor het creëren van ontmoetingsplekken in de openbare ruimte waar mensen samenkomen en contact maken. Onze slogan luidt niet voor niets al ruim 10 jaar: ‘zit – speel – ontmoet’. Het zitten en het spelen stimuleren wij nog steeds en vooral binnen de richtlijnen van het RIVM. Voor wat betreft het ontmoeten: houd 1,5 meter afstand en ervaar dat alleen zijn in de buitenlucht ook rust en voldoening kan geven in deze uitzonderlijke tijden.



Een binnenplaats, terras of tuin voorzien van origineel en duurzaam buitenmeubilair
We merken dat bepaalde branches juist nu tijd hebben en nemen om zich over de inrichting van de gemeenschappelijke buitenruimte te buigen. Verzorgingshuizen en verpleegcentra kijken met extra aandacht naar de tuin, het dakterras of de binnenplaats om een prettige plek voor bewoners te creëren waar ze veilig en comfortabel een luchtje kunnen scheppen. Daarom komen er de laatste weken aanzienlijk meer vragen bij ons binnen over buitenmeubilair zoals banken, stoelen, tafels en picknicktafels met een sfeervolle uitstraling en een gegarandeerde lange levensduur.

Waar op te letten bij de keus van meubilair? 
Straatmeubilair moet aan verschillende eisen voldoen. In eerste instantie let men natuurlijk vooral op het uiterlijk. Wij bij Tjinco hebben met grote zorg een collectie samengesteld die origineel en onderscheidend is in vorm, kleur en materiaalgebruik. Ook het duurzame karakter van de materialen is een belangrijke vereiste. Materialen zoals HPL, metaal en beton gaan jarenlang mee in de open lucht. Ten slotte is het van groot belang dat straatmeubilair in de (semi) openbare ruimte veilig is. Onze tafels, banken en zitelementen hebben voornamelijk afgeronde vormen om ongelukken of verwondingen te voorkomen.



Kies voor sterk, onderhoudsvriendelijk en duurzaam straatmeubilair
Een van de meest sterke en onderhoudsvriendelijke materialen voor buitenmeubilair is HPL (hogedruklaminaat). HPL is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en kent een uitzonderlijk lange levensduur. De HPL picknicktafels uit onze collectie, zoals de Plateau picknicktafels, de Picnic HPL en de ronde Buddy picknicktafels vallen goed in de smaak bij scholen, zorgcentra en ziekenhuizen. Wie zoekt naar meubilair met een natuurlijke uitstraling dat mooi opgaat in de omgeving en eindeloos lang meegaat, komt snel uit bij onze uitgebreide serie betonnen straatmeubilair. De vormen en natuurlijke kleurtinten van deze oersterke en stoere categorie bewijzen dat meubilair van beton zeker niet koud of kil hoeft te zijn.



Uitkijken naar het moment dat we elkaar weer ontmoeten in de openbare ruimte
Al is het nu rustig op straat, iedereen kijkt uit naar het moment straks dat we elkaar weer ontmoeten in de openbare ruimte. Dat we weer samenkomen op plekken waar we contact maken, spelen en recreëren. Die plekken komen terug en zullen wij als samenleving steeds meer gaan waarderen. Wij van Tjinco hopen en geloven dat we ook straks weer onze bijdrage zullen leveren aan inspirerende, mooie, nieuwe plekken in de (semi) openbare ruimte. Tot die tijd wensen wij u allen een goede gezondheid toe, met af en toe een rustmoment op een bankje in de zon!

Heeft u vragen over ons meubilair of bent u benieuwd naar onze prijzen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn telefonisch bereikbaar op (070) 361 59 35 of via de mail op info@tjinco.nl.

Tjinco bv
Den Haag
070 - 3615935
www.tjinco.nl


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 2, thema ontwerp & inrichting. Je kunt hier het magazine gratis doorbladeren.

Meer artikelen met dit thema

Design Pixel overkapping voor het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp

4 apr om 10:58 uur

Op het terrein van het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp is een prachtige Pixel fietsenstalling voor het…

Lees verder »

Mooi fietsparkeren bij de Meelfabriek in Leiden

27 mrt om 11:54 uur

De Meelfabriek, opgericht in 1884, deed ooit dienst als een stoommeelfabriek. Na de Tweede Wereldoorlog maakte…

Lees verder »

Fila banken op het dak van een appartementencomplex

21 mrt om 12:34 uur

Groen vervult een belangrijke rol in de buitenruimte waarin we leven. Een groene omgeving is niet alleen mooi…

Lees verder »

Prestige project De Entree fietsenstalling

18 mrt om 17:29 uur

In het water, voor de hoofdingang van Amsterdam Centraal Station, op het deel dat tot juli 2018 dienst deed als…

Lees verder »

Veilig en droog fietsen parkeren bij station Amersfoort Schothorst

12 mrt om 11:01 uur

Bij station Amersfoort Schothorst is een nieuwe tijdelijke fietsenstalling geopend, waar fietsers hun rijwiel…

Lees verder »

Romantisch parkmeubilair voor het Vondelpark

27 feb om 11:13 uur

Het Vondelpark wordt gerenoveerd met als doel om het park te behouden als Rijksmonument en geschikt te maken…

Lees verder »
descriptionArtikel

Gemeente Hengelo kiest voor betaling via Marktstroom.nl

23 feb om 08:36 uur

Bij de herinrichting van het marktplein in het centrum van Hengelo was een optimale elektriciteitsvoorziening…

Lees verder »
descriptionArtikel

‘Wij willen gemeenten verder helpen bij verduurzamen en vergroenen’

10 jan om 14:12 uur

De druk om te vergroenen neemt de laatste jaren steeds verder toe. Problemen als hittestress en wateroverlast…

Lees verder »