Artikel

Duurzame oplossing voor afvalverwerking

Slimme bak kan meer aanbod aan en hoeft minder vaak geleegd.

De straat van de toekomst kan niet zonder duurzame afvalvoorzieningen. BOERurban biedt, samen met FinBin, passende oplossingen op het gebied van afvalverzameling. Goed en degelijk design in combinatie met slimme functionaliteiten vormen de basis voor het totaalaanbod in afvalbakken. Daarmee heeft BOERurban nu een volledig assortiment afvalvoorzieningen, die het aanbod straatmeubilair compleet maakt. 

Zonnekracht

Met de visie op duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd is onder andere de nieuwe City-Solar afvalbak ontwikkeld. Deze afvalbak zorgt voor gemak en CO2-reductie. Een interne pers zorgt ervoor dat er veel meer afval in de bak kan. Slimme sensoren zien wanneer de City Solar vol zit en geven aan wanneer de bak geleegd moet worden. Alles wordt aangedreven door zonnekracht. 

Nieuwe kijk op afvalverzameling

De samenwerking tussen FinBin en BOERurban geeft een geheel nieuwe kijk op afvalinzameling in de openbare ruimte. Zo bestaat de mogelijkheid voor gebruik en implementatie van een app, die de afvalleging beheert. Door op afstand te zien of een afvalbak geleegd moet worden zijn minder ledigingen nodig. Doordat de vrachtwagen pas komt als de bak vol is worden minder kilometers afgelegd. Dit resulteert in minder uitstoot van uitlaatgassen en verspreiding van fijnstof in de openbare ruimte. 

Invulling straatbeeld

Het straatbeeld vraagt steeds meer om een duurzame, maar ook gebruiksvriendelijke, onderhoudsvriendelijke en innovatieve invulling, zeker als het gaat om afvalverzameling. Steeds vaker zijn gemeenten op zoek naar passende vormen van afvalinzameling- en verwerking, als onderdeel van projecten voor inrichting van de buitenruimte. De komst van Finbin naar Nederland biedt hiervoor een breed scala aan opties. 

Compleet aanbod

Naast duurzame oplossingen, zijn ook slimme functionaliteiten, veiligheidsaspecten en inventiviteit terug te vinden in de Finbins. Zo zijn er outdoor afvalbakken die door hun slimme design, niet leeg te plukken zijn door vogels of andere dieren. Hierdoor blijven speelplaatsen en andere plekken in de openbare ruimte schoon en overzichtelijk. Ook aan diverse mogelijkheden voor afvalscheiding en recycling is gedacht. Een compleet aanbod in afvalbakken voor het straatbeeld van morgen.


Dit artikel komt uit Straatbeeld 05/2018. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

Deel dit artikel