Artikel

Nationaal monument MH17

Het overlijden van de 298 inzittenden van vlucht MH17, op 17 juli 2014, vormt nog altijd een onmetelijk verlies voor nabestaanden. Inwoners uit alle landen, die slachtoffers betreuren, sympathiseren met hen en tonen grote betrokkenheid. Uit respect, als blijk van medeleven.

Het is de missie van de Stichting Nationaal Monument MH17 deze gevoelens een plek te geven. In een herinneringsbos waar 298 bomen de herinnering aan slachtoffers levend houden. Een groen lint van bomen dat samenbindt en dient als oase van bezinning, troost en hoop. Vanaf eind 2016 is het monument langzaam opgerezen uit het vlakke land.
 
Na tweeënhalf jaar van intensieve voorbereidingen ging op 7 december 2016 de eerste spade in park Vijfhuizen in de Haarlemmermeer de grond in voor de aanleg van het Nationaal Monument MH17. Op maandag 17 juli 2017 werd het monument officieel geopend.
 

Meer weten?

Tijdens de dag van de Openbare Ruimte kunt u een lezing bijwonen over hoe de realisatie van het Nationaal Monument MH17 tot stand is gekomen. Lees meer
 

Deel dit artikel