Artikel

Lowlander overtuigende keuze voor gemeente Nijmegen

Nijmegen heeft zichzelf in de schijnwerpers gezet als duurzame stad. De gemeente is de afgelopen jaren streng gaan letten op de herkomst van materialen, de milieukosten van producten voor de buitenruimte, de levensduur en de circulariteit. Zo was Nijmegen in 2018 Green Capital van Europa, waarbij ze ingrijpende ontwikkelingen doorvoeren om de stad mooi en leefbaar te houden.

De Waalsprong, is hét nieuwe stadsdeel van gemeente Nijmegen. Een gebied dat bouwt aan duurzaamheid en staat voor comfortabel en toekomstbestendig wonen. Zuiderveld is de nieuwste woonwijk van de Waalsprong en kenmerkt zich door variatie in architectuur en een groene omgeving. Ook in deze woonwijk sloot het Lowlander armatuur (van Setga) goed aan op het gebied van uitstraling en circulaire eigenschappen.

Nieuwe standaard

De naamstelling van de Lowlander verwijst naar Nederland en dat is ook precies waar de oorsprong van deze armatuur zich bevindt. Het idee voor het maken van deze nieuwe armaturenlijn komt voort uit de gesprekken bij de gemeente Nijmegen. Modernista heeft samen met het team van Setga (ontwerper, engineer en exportverantwoordelijke) invulling gegeven aan alle wensen van de gemeente Nijmegen bij de ontwikkeling van de Lowlander armaturenlijn. De mate van circulariteit van de Lowlander is een overtuigend argument en is de nieuwe standaard voor de nieuwbouw in Nijmegen.

Circulair ontwerp

Het circulaire denken zit verankerd in het ontwerp Lowlander. Er zijn expliciete keuzes gemaakt met betrekking tot materiaal, assemblage en toeleveranciers. Dit armatuur kent twee lichtbronnen en zorgt hierdoor voor zowel de juiste hoeveelheid licht op de straat als voor de sfeer en identiteit binnen het woongebied. Vanzelfsprekend gelden daarbij aanvullende eigenschappen als: efficiënt energieverbruik, minimale verblinding, garantie, voorzien van keurmerken en duurzaam materiaal gebruik. De materialen van de behuizing hebben een levensduur van 35 jaar of langer. Daarnaast is Lowlander is modulair opgebouwd en zijn de drivers en ledunits uitwisselbaar.

Modernista
Rijswijk
085 - 876 95 71
https://modernista.nl/

Deel dit artikel