Artikel

Primeur in Nederland: lichtwegwijzer-verkeersmast op zonne-energie

De gemeente Rotterdam heeft een primeur; als eerste gemeente in Nederland bezit de havenstad een lichtwegwijzer-verkeersmast welke volledig op zonne-energie werkt.

De geavanceerde lichtwegwijzer-verkeersmast gebruikt state-of-the-art zonne-technologie voor het intern verlichten van de bewegwijzeringsborden. Deze mast werkt volledig off-grid, autonoom en gebruikt alleen duurzame zonne-energie. Dit betekent onder meer dat er geen kostbare grondbekabeling nodig is en er geen dure sleuven gegraven dienen te worden. Dit resulteert in een snelle installatie, eenvoudige bediening en lage totale eigendomskosten (TCO).

De ronde verticale zonnepanelen worden geïntegreerd in de mast, zijn weersbestendig en vuil heeft slechte grip op dit ontwerp. De zonne-energie die gedurende de dag wordt opgewekt, wordt opgeslagen in een hoogwaardige lithiumbatterijenpack, die een lange levensduur bezit en geen onderhoud vergt. Slimme ‘machine-learning algoritmen’ optimaliseren continu de prestaties van deze CO2-neutrale solar-verkeersmast. Deze solar-masten maken verbinding met een online platform waarmee het bewaken en beheer op afstand mogelijk gemaakt wordt. Dit verlaagt de onderhoudskosten en maakt de werking van deze solar-masten zeer betrouwbaar.

Enkele unieke punten:

  • 100% Solar Powered
  • Goedkoper dan conventionele bewegwijzering
  • Snelle en eenvoudige installatie (Plug en Play systeem)
  • Geen graafwerkzaamheden (Grondbekabeling)
  • Op afstand te monitoren
  • Gemakkelijker en weinig onderhoud
  • Lage totale eigendomskosten
  • Bewegwijzering op plekken waar geen stroom voorziening is

Met de partners van Valmont, Innov8 en FlexSol Solutions, is het ons gezamenlijk doel om de laagst mogelijke ecologische voetafdruk voor uw projecten te realiseren. We zetten ons in om onder andere onze processen te optimaliseren zodoende de milieu-impact van onze (gezamenlijke) producten zo laag mogelijk te krijgen. Dit is onderdeel van het beleid van Valmont waarin continue verbeteringen worden nagestreefd. 

Valmont Nederland B.V.
Maarheeze
0495 599 959
www.valmont.nl

Deel dit artikel