Artikel

Natuurinclusieve stad verbindt grijs en groen

Op de Vakbeurs Openbare Ruimte waant de bezoeker zich in een groot gedeelte van Hal 2 in een natuurinclusieve stad. Een initiatief van NL Greenlabel, dat met De Groene Stad, een expositieruimte voor duurzame producten en materialen én een collegezaal, het onderwerp natuurinclusief in de schijnwerpers zet.

“Sprekers vanuit verschillende disciplines en invalshoeken zullen hun licht laten schijnen op de natuurinclusieve stad”, vertelt Thijs Menting van NL Greenlabel. Met inbreng vanuit onder meer Arcadis en Heijmans legt NL Greenlabel de verbinding met de bouwwereld. “De publieke ruimte en gebouwen worden normaal gesproken los van elkaar ontwikkeld, maar we moeten die dingen samenbrengen”, vindt Menting. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer de groene in- en aankleding van gebouwen en hoe de bouwwereld vergroening en natuurinclusief bouwen aanpakt. Daarnaast zal een ecoloog van Heijmans vertellen hoe Heijmans natuurinclusief bouwen in de praktijk brengt.


Bekijk hier het volledige programma


In de Collegezaal zullen de sprekers hun ervaring delen, op het Kennisplein is ruimte voor verdieping. “Daar kan iedereen met elkaar kennismaken en verder praten. Het doel is om samen te gaan optrekken en erachter te komen dat samenwerking betere resultaten oplevert die niet duurder zijn.” Het Kennisplein is tevens het decor voor een aantal take-a-seatsessies waaraan experts uit de groene en grijze wereld samen een case uitdiepen.


Registreer u hier gratis voor uw beursbezoek op 2 en 3 oktober.

 
 

Deel dit artikel