Artikel

Nieuwe lichtoplossingen voor de complete leefomgeving

Een breed toepasbare armatuur voor straat- en terreinverlichting.

De BURAN is een uitbreiding van de reeds bestaande BRISA-serie voor straat- en terreinverlichting. Door het grote lumenpakket (800 tot 30.000 lumen) en de diverse verschijningsvormen is deze armatuur breed toepasbaar in de openbare ruimte:van woonwijken tot fietspaden en van rotondes tot snelwegen.Deze serie bestaat uit zeven uitvoeringen die functionaliteit combineren met een architectonische, ronde vorm 


De verschillende lichtkleuren en lensconfiguraties maken het mogelijk om deze armatuur in te zetten voor specifieke toepassingen, zoals oversteekplaatsen of in gebieden waar kwetsbare flora en fauna moeten worden beschermd. Ook de BURAN PLUS EXTREME voor snelwegenis een onderscheidende armatuur:deze is 20 procent minder verblindend dan een soortgelijke armatuur. 

Standaardisatie door maximale naleverbaarheid 

In de ontwerpen is nadrukkelijk rekening gehouden met wensen van gemeenten, provincies en rijksoverheid. Zois de BURAN toepasbaar in het hele areaal van 3,5 meter masthoogte tot circa 20 meter waarmee wordt beantwoord aan de wens van standaardisatie. Als led-armatuur met een levensduur van minimaal 100.000 branduren bij een omgevingstemperatuur van 25 graden celcius is de BURANbovendien een duurzaam, energiezuinig alternatief voor conventionele verlichtingsarmaturen.Daarnaast is de BURAN onderhoudsarm,mede doordat de armatuur geen koelribben heeft waarin zich vuil kan ophopen. Tot slot zijn minimalisering van lichthinder en optimale naleverbaarheid gewaarborgd. Lightronics beschikt over eigen matrijzen en is hiervoor niet afhankelijk van derden. 

Besparen met slimme verlichting 

Naast het toepassen van led als lichtbron, biedenintelligente lichtregelsystemen mogelijkheden om energie te besparen.Standaard is de BURAN in de Easy Light-uitvoering voorzien van een dimregime naar keuze en/of CLO (Constant Lumen Output).De armaturen zijn ook geschikt voor Controlled Solutions. Zo kunnen diverse communicatiemodules worden ingebouwd en is draadloze communicatie van armatuur naar armatuur met bewegingsdetectie mogelijk. Uiteraard is de BURAN Zhaga-compliant. 


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 04/2019. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

Deel dit artikel