Talking Traffic

dinsdag 1 februari 2022
timer 4 min
Erdi Verkeerstechniek heeft samen met haar businesspartner een koppeling ontwikkeld waarbij haar selectieve afsluitingen gekoppeld kunnen worden op het Talking Traffic platform. Dit platform zorgt ervoor dat verkeersregelinstallaties in contact staan met de actuele verkeerssituaties, zodat deze verkeerssituaties zo efficiënt mogelijk verlopen. Hierdoor kan het verkeer op drukke momenten soepel doorstromen en kan de automobilist op een veiligere en snellere manier deelnemen aan het verkeer.

Het platform draait op de beschikbaarheid van data en de connectiviteit hiervan. In het geval van Erdi betekent dat bij de selectieve afsluitingen de verzinkbare palen (Vezip) en/of piramide zakken wanneer er openbaar vervoer en nood- & hulpdiensten bij de desbetreffende afsluiting komen aanrijden.

Erdi ontvangt van de businesspartners van Talking Traffic de data om deze toe te passen bij de selectieve afsluitingen. Voor het gebruik van de data van de Talking Traffic technologie moet je voldoen aan de uitgangspunten die de partners van Talking Traffic gezamenlijk hebben opgesteld.  
 
Deze uitgangspunten zijn: 

  1. Optimaal gebruik maken van bestaande technologie; 

  1. Voldoen aan de internationale standaarden voor data-uitwisseling en nieuwe standaarden toepassen indien nodig; 

  1. De oplossingen die ontwikkeld worden door het partnerschap moeten bijdragen aan de verkeersveiligheid; 

  1. Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens; 

  1. De beveiliging van data heeft de hoogste prioriteit. 

Zoals eerder genoemd worden informatiediensten ontwikkeld voor verkeersdeelnemers. Deze informatie moet overal op dezelfde manier worden aangeboden. Het ideaalste zou zijn dat de informatie op dezelfde manier aangeleverd wordt, ook als de verkeersdeelnemers de provincie- of landsgrens over gaat.  Daarom zijn er nationale en internationale standaarden in het leven geroepen. Deze standaarden zorgen ervoor dat er overal op dezelfde manier informatie verstreken wordt aan de verkeersdeelnemer.  

Deventer eerste gemeente 

In de gemeente Deventer heeft Erdi meerdere selectieve afsluitingen geplaatst met verzinkbare palen en piramides. Deventer is de eerste gemeente die alle intelligente verkeersregelinstallatie (iVRI’s) heeft aangesloten op Talking Traffic en daarbij ook de selectieve afsluitingen. Erdi Verkeerstechniek heeft een nieuw Centraal Management Systeem Erdi (CMSE) ontwikkeld. Het is een compleet systeem om beweegbare afsluitingen (Vezips, slagbomen, etc.) te kunnen bedienen en te monitoren. Nieuw in het systeem zijn de volledige storingsoverzichten en de uitgebreide statusoverzichten van de installatie welke in één oogopslag zichtbaar zijn. De communicatie met gemeentes verloopt via het CMSE-systeem. Op deze manier krijgt Erdi direct melding van gemeentes wanneer er een storing is. Die Erdi vervolgens zo snel mogelijk kan verhelpen. Bijvoorbeeld het snel vervangen en repareren van een Vezip bij een aanrijding of storing. 

Intelligente VRI’s  

Binnen het Partnership Talking Traffic is een nieuwe generatie intelligente verkeersregelinstallaties ontwikkeld, die weten welke auto’s, fietsers en bussen op hen afkomen. Dat maakt het mogelijk om verkeersstromen met dynamische regelingen van verkeersafsluitingen beter op elkaar worden afgestemd. Niet alleen iVRI’s, maar ook de selectieve afsluitingen van de firma Erdi kunnen ‘voorrang’ geven en bepaalde verkeersstromen prioriteit geven zoals aan fietsers, een hulpdienst of openbaar vervoer.  

talking traffic

Stel dat een ambulance komt aanrijden, dan geeft de hulpdienst vanuit de auto een signaal naar de verkeersinstallatie dat de Vezip of piramides moet zakken. De afstand tussen de ambulance en selectieve afsluiting is instelbaar. Als de ambulance de selectieve afsluiting is gepasseerd, dan krijgt de installatie weer een signaal dat de selectieve afsluiting omhoog kan gaan. De Vezips en/of piramides zorgen ervoor dat hulpdiensten en openbare vervoersmiddelen snel en veilig door deze selectieve afsluitingen kunnen rijden.  

Kortom, Talking Traffic zorgt ervoor dat de verkeerstromen zo efficiënt mogelijk lopen. Reistijden worden minder lang, omdat informatiediensten betere adviezen communiceren naar weggebruiker. Ook de bewoners in het stedelijk gebied plukken hiervan de vruchten. Door efficiëntere verkeerstromen wordt er minder fijnstof uitgestoten wat zorgt voor minder schade aan de omwonende en aan het milieu. Tot slot, zorgt de toegepaste Talking Traffic technologie in Erdi haar selectieve afsluitingen ervoor dat verkeersveiligheid verbeterd wordt en dat aan efficiëntere verkeersstromen worden gecreëerd. 
 
Erdi 
Zaandam 
075 - 617 33 57 

www.erdi.nl  

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

'Niet alleen de olie, maar ook het tandwiel zijn'

10 jun om 08:44 uur

Om het kantoorgedeelte van het warehouse langs de A15 bij Pernis een aantrekkelijke uitstraling te geven, kiest…

Lees verder »
rrr
descriptionArtikel

De invloeden van klimaat en groen op toegankelijkheid

28 mei om 11:17 uur
Dat het thema klimaat en groen van Straatbeeld nummer 1 van dit jaar op meerdere manieren invloed heeft op…
Lees verder »
flash_onNieuws

Eindhoven vervangt asfalt binnenstad voor klinkers

19 apr om 19:41 uur

Eindhoven vervangt bij de herinrichting van de binnenstad de asfaltbestrating van de middenstrook voor gebakken…

Lees verder »
descriptionArtikel

De straat is van iedereen

10 apr om 09:57 uur
Deze week, van 6 tot en met 12 april is het de week van de rechtvaardige straat. In deze week is er extra aandacht…
Lees verder »

Mooi fietsparkeren bij de Meelfabriek in Leiden

27 mrt om 11:54 uur

De Meelfabriek, opgericht in 1884, deed ooit dienst als een stoommeelfabriek. Na de Tweede Wereldoorlog maakte…

Lees verder »
descriptionArtikel

Van Muijlwijkstraat Arnhem nu stuk groener en veiliger

23 feb om 11:20 uur

Van de ‘lelijkste straat van Arnhem’ naar de ‘groenste en coolste’ straat van de stad. De Van Muijlwijkstraat…

Lees verder »
descriptionArtikel

De ideale samenruimte vraagt om een andere kijk

3 feb om 10:42 uur

Het leven speelt zich grotendeels buitenshuis af, overal waar mensen samenkomen. Deze samenruimtes zijn goed…

Lees verder »
eee
descriptionArtikel

Groene oase maakt van Raalte weer een stralend dorpshart

21 jan om 16:03 uur
Het centrum van Raalte heeft een metamorfose ondergaan. Het is getransformeerd van een versteende omgeving naar…
Lees verder »