Bedrijfsnieuws

Het juiste licht, op de juiste plaats en op het juiste moment

Hoewel lichtregeling buitenshuis niet nieuw is, is aanwezigheidsregeling relatief weinig getest. De essentie van buitenverlichting is gebaseerd op veiligheid. Of u nu aan het joggen, autorijden, wandelen of fietsen bent, dankzij de verlichting kunt u zien waar u naartoe gaat en wat er om u heen is.

‘s Avonds laat en 's nachts is de noodzaak om voet- en fietspaden, straten en andere buitenomgevingen volledig te verlichten vaak minder groot. Maar wij mensen kunnen ons onveilig voelen als de verlichting helemaal uit is. Maar met behulp van e-Sense Motion kunnen we aan de behoeften van de bewoners tegemoetkomen en tegelijkertijd energie besparen. e-Sense Motion is een energiezuinig besturingssysteem dat de verlichting kan programmeren volgens de behoeften van de specifieke locatie. Bij de detectie van aanwezigheid gaat het licht van een bepaald aantal armaturen weer naar een van te voren ingesteld niveau, bijv. 100%. Ze gaan voor u branden en blijven achter u een ingestelde tijd aan nadat u bent gepasseerd. U kunt met behulp van e-Sense Motion tot wel 43% energie bewaren en tegelijkertijd het gevoel van veiligheid en een goed visueel comfort behouden.

 

Het systeem kan gemakkelijk met behulp van een app en een bluetooth-dongle ter plaatse geprogrammeerd worden. Het systeem is bidirectioneel, wat betekent dat alle armaturen optreden als master- en slave-armaturen die met elkaar communiceren. Na de eerste programmering is het voldoende dat u contact maakt met een armatuur om ze allemaal te bereiken. Elke installatie krijgt een unieke identiteit en een wachtwoord dat u opgeeft om verbinding te maken. Met een duidelijk schematisch overzicht van de armaturen kunt u bepalen hoeveel armaturen er bij aanwezigheid en voor hoelang moeten gaan branden en tot welk niveau ze na de laatste aanwezigheid moeten worden gedimd. Maak uw eigen, op de verkeersomstandigheden afgestemde instellingen of kies uit de vooraf ingestelde lichtsferen in de app.

 

Bezoek op de Dag van de Openbare Ruimte stand 3.5.56 van Fagerhult voor meer informatie. 

Deel dit artikel