Bedrijfsnieuws

Fietspaden van Easypath bestand tegen warmte

Dat het een uitzonderlijk lange warme zomer was, is vast niemand ontgaan. Het was aangenaam, maar bracht hier en daar ook problemen met zich mee. Ook fietspaden hadden hier last van. De fietspaden van Easypath hebben daarentegen helemaal geen problemen met de warmte.

Het bedrijf heeft inmiddels al zo’n honderd van deze fietspaden aangelegd. “Onze fietspaden zijn van beton, maar doordat deze uit afzonderlijke elementen bestaat hebben deze voldoende ruimte om uit te zetten, waardoor het fietspad niet omhoog geduwd wordt wanneer de temperaturen toenemen”, vertelt Job van Roekel van Easypath. “We hebben deze zomer gemerkt dat mede hierdoor de vraag naar ons product enorm is toegenomen.” 


Op sommige plekken was het probleem zo groot dat zelfs fietspaden werden afgezet

Vooral in het westen van het land, waar slappe ondergrond vaak een probleem vormt, is het product hier erg in trek. “Maar ook in andere regio’s in Nederland wordt ons product door gemeenten en andere partijen aangevraagd”,  vervolgt Van Roekel. “Het probleem was deze zomer wel erg groot. Meerdere betegelde fietspaden werden zelfs afgezet, omdat het bijna onbegaanbaar was geworden”, vervolgt Van Roekel. 


Dit soort beelden is de schrik van iedere fietserDe warmte zorgt er bij tegels voor dat ze gaan spleten en omhoog gaan staan

Los liggende tegels en betonnen fietspaden welke omhoog gedrukt worden zijn niet alleen vervelend, het kan ook erg gevaarlijk zijn, zo blijkt ook uit een artikel van RTL Nieuws. Het probleem is dat de betonnen fietspaden in één geheel gestort worden, waardoor op bepaalde plaatsen blijkt dat het fietspad in de praktijk niet voldoende ruimte heeft om uit te zetten. Hierdoor wordt het beton omhoog gedrukt.

Vooral ook de betegelde fietspaden hebben niet alleen last van het omhoog gedrukt worden door de hitte, maar gaan ook los liggen. Doordat het onderliggende zand zo droog word, gaan de tegels ongelijk en uit elkaar liggen.  Dit veroorzaakt gevaarlijke situaties. Zo kun je met je band vast komen te zitten of akelig ten val komen.

De betonnen elementen van Easypath zijn afzonderlijk opneembaar. “Hierdoor blijven kabels en leidingen beschikbaar. Dit maakt ons fietspad op meerdere terreinen geschikt bij hogere temperaturen.”
Deel dit artikel