Bedrijfsnieuws

Volop aandacht voor circulariteit

Gebr. Van Kessel is een moderne bouwonderneming met een brok aan ervaring op het gebied van infra, civiele techniek en sport en cultuurtechniek. Op de Vakbeurs Openbare Ruimte (standnummer 4.3.56) presenteren wij onze nieuwste circulaire oplossingen.

Circulaire asfaltmengsels

Op onze stand informeren wij u graag over onze circulaire asfaltmengsels, waaronder Lage Temperatuur Asfalt: KonwéCO2 en KonwéFoam. KonwéCO2 wordt geproduceerd bij een lage temperatuur van ca. 90˚C en beschikt daarnaast over een zeer hoog recyclingpercentage van 85 tot 100 procent. KonwéFoam is een hoogwaardige productietechniek met schuimbitumen, die gebruik maakt van een lage productietemperatuur van ca. 115˚C. Op de stand tonen wij diverse monsters.

Circulaire (biobased) productietechniek

Op de stand is ook volop aandacht voor een unieke circulaire productietechniek die tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met firma Circulus. Bij deze duurzame productietechniek worden twee reststromen, bestaande uit plastic en bermgrasvezels, ingezet als een circulair materiaal dat vervolgens wordt omgezet in diverse biobased producten, zoals biobased bermplanken. Op de stand is een aantal resultaten tentoongesteld.

Deel dit artikel