Greenmax komt met een nieuw boombunkersysteem

vrijdag 21 oktober 2016
timer 3 min
Greenmax breidt zijn assortiment van groeiplaatsconstructies verder uit met een nieuw systeem; het TreeParker® systeem. Een eenvoudig design met een zeer hoge draagkracht.

Na circa 15 jaar ervaring met diverse groeiplaatsconstructies komt Greenmax nu met een eigen systeem: de TreeParker ®.  Door de eigen productie worden transportbewegingen geminimaliseerd en kunnen we de carbonfoodprint zo laag mogelijk houden. Een direct voordeel voor de klant; snellere levertijd en prijstechnisch een stuk voordeliger.


Al sinds de jaren 90 worden de eerste 2e maaiveld constructies verkocht. Langzaam ziet men de meerwaarde van de boombunkers, bomen groeien het beste in een onverdichte grond.


TreeParker® de nieuwste generatie boombunker

Jaren lange ervaringen van Greenmax in de vele projecten door heel Europa en ook daarbuiten, hebben geleid tot dit nieuwe boombunkersysteem. Kunststoffen worden steeds sterker en duurzamer. In de bouwwereld worden kunststoffen steeds vaker constructief gebruikt. Deze kennis is gebruikt bij de ontwikkeling van de TreeParker®. Dit heeft geleid tot de uitzonderlijk hoge draagkracht van TreeParker®.


Sterk door eenvoud

De eenvoud is typerend voor het systeem. Door een eenvoudig en slim design kan vrijwel elke groeiplaats worden voorzien van het TreeParker® systeem. Bestaande kabels en leidingen zijn geen probleem, deze worden zonder moeite geïntegreerd in het systeem. Werner Hendriks de groeiplaatsspecialist bij Greenmax voegt toe dat bij het ontwerp goed gekeken is naar de context. Het toepassingsgebied en alle stakeholders zijn meegenomen in het ontwerp. 

Landschapsarchitecten kunnen zonder technische voorkennis het systeem zelf aanpassen binnen hun ontwerp. Het systeem kan zelfs worden gebruikt in bochten zoals bij een doorlopende gezamenlijke groeiplaatsinrichting langs wegen. Hoogtes zijn geen probleem meer omdat elke hoogte nu mogelijk is. 

Het sterke interne skelet zorgt voor de uitzonderlijk hoge draagkracht. De staanders zijn een hoogstandje van nieuwe technieken. Het doorlopend skelet geeft niet enkel draagkracht aan het systeem. De interne structuur in de staander is open en behoeft niet gevuld te worden met beton. De staanders fungeren hierdoor tevens als overloop bij een teveel aan water in het systeem. Het systeem is dus niet enkel een groeiplaats onder verharding maar ook tevens een regenwater infiltratiesysteem. 


Snelle installatie

Snelle installatie van het systeem door de aannemer: Het systeem bestaat uit allemaal losse onderdelen waardoor kosten bespaart kunnen worden op transport en opslag. Alles past snel en gemakkelijk in elkaar. Door de losstaande units kunnen bestaande kabels maar ook wortels zonder moeite worden ingepast. De kabels hoeven niet verlegd te worden, de units worden eenvoudig afzonderlijk verplaatst. Door de grote openingen is het systeem eenvoudig vulbaar met een graafmachine. Na het vullen wordt het systeem afgedekt met een deksel. Er zijn geen extra hulpmiddelennodig voor het met grond vullen van het systeem.


Water in de Openbare Ruimte

In Houten tijdens Water in de Openbare Ruimte kunt u het nieuwe systeem bewonderen op de stand van Greenmax. Hier kunt u ook meer informatie en technische gegevens ontvangen van het systeem.

 

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Objectieve data voor Hilversum met de Groene Stad Challenge

21 mrt om 09:58 uur

De Groene Stad Challenge geeft een gedetailleerd beeld van de groene stand van zaken in een gemeente en inzicht…

Lees verder »
descriptionArtikel

Onderzoek naar de waterbergende weg: we volgen de druppel door het hele systeem

19 mrt om 09:03 uur

Met meer dan een meter neerslag was het recordnat in Nederland in het afgelopen jaar. Maar 2023 kende ook…

Lees verder »
descriptionArtikel

Expertcolumn Luuk Postmes: Verwondering

14 mrt om 10:55 uur

Blijf je verwonderen, daar wordt de wereld beter van. En groener! Luuk Postmes van de gemeente Eindhoven  heeft…

Lees verder »

Weber ontwikkelt eco mortel voor 3D betonprinten

11 mrt om 14:06 uur

Weber, een pionier op het gebied van 3D betonprinten, heeft met Weber 3D eco de volgende generatie van haar…

Lees verder »
descriptionArtikel

‘Bij groen in de stad is één plus één zeven’

29 feb om 09:35 uur

Meer groen in de buitenruimte, het lijkt een inkoppertje in een tijd waarin we steeds regelmatiger kampen met…

Lees verder »
descriptionArtikel

Van Muijlwijkstraat Arnhem nu stuk groener en veiliger

23 feb om 11:20 uur

Van de ‘lelijkste straat van Arnhem’ naar de ‘groenste en coolste’ straat van de stad. De Van Muijlwijkstraat…

Lees verder »
descriptionArtikel

Breda wil een stad in een park zijn en investeert miljoenen

15 feb om 13:08 uur

Om een leefbare gemeente te zijn die klaar is voor de toekomst, investeert Breda zestien mijloen euro in het…

Lees verder »
descriptionArtikel

Het Rotterdams WeerWoord op de gevolgen van de temperatuurstijging

1 feb om 13:03 uur

Hoogwater, overstromingen, extreme regenval en hittegolven. Rotterdam moet zich als stad voorbereiden op een…

Lees verder »