Aquafix Milieu wordt onderdeel van de ACO Groep

woensdag 5 oktober 2022
Kersvers nieuws vanaf de vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht: Aquafix Milieu, Nederlands grootste producent van olie- en vetafscheiders, is onderdeel geworden van de ACO Groep. ACO, met haar hoofdkantoor in het Duitse Rendsburg en op de beurs aanwezig bij stand 3.1.03, is een wereldspeler op het gebied van afwateringstechniek. De overname is op 1 oktober getekend.

De overname is per 1 oktober 2022 getekend. Beide bedrijven delen het DNA van een echt familiebedrijf en willen elkaar versterken op het gebied van productiefaciliteiten, productassortiment, know-how en marktbewerking.

Aquafix Milieu, dat ruim 27 jaar geleden werd opgericht door Michel Pieke, is uitgegroeid tot de grootste producent van olie- en vetafscheiders van beton en kunststof op de Nederlandse markt. Daarnaast worden ook pompputten, IBA’s en watermanagementproducten geproduceerd en een uitgebreid assortiment riolerings- en afwateringsproducten verhandeld. Op de moderne productielocatie in Mijdrecht zijn een 40-tal medewerkers actief en beschikt Aquafix Milieu over een ruime voorraad, waarmee de markt snel bediend kan worden. Aquafix Milieu heeft ook een verkoopvestiging in België.

Michel Pieke : "Ruim 27 jaar geleden ben ik Aquafix begonnen op onze zolderkamer. In de tussentijd is Aquafix uitgegroeid tot een professioneel, volwassen bedrijf. Door de inzet van ons gemotiveerde team van medewerkers hebben wij het geschopt tot marktleider in Nederland. Het bedrijf is nu toe aan een volgende stap. Het is mooi dat Aquafix nu verder kan groeien onder de vleugels van een wereldspeler - de ACO Groep. Een mooiere partij om Aquafix over te nemen is er mijns inziens niet. Ik weet zeker dat Aquafix en ACO door deze overname hun marktpositie in Nederland verder zullen uitbouwen."

De ACO Groep - met haar hoofdkantoor in Rendsburg (D) is een wereldspeler op het gebied van afwateringstechniek en is met 5200 medewerkers actief in meer dan 50 landen en heeft een omzet van ruim 1 miljard Euro. Het Duitse familiebedrijf bewerkt sinds 1965 de Nederlandse markt vanuit haar verkoopkantoor in Doetinchem. Bij ACO Nederland zijn een 40-tal medewerkers actief en bewerken de GWW-, bouw- en installatiemarkt. ACO is producent van een breed assortiment afwateringsoplossingen op het gebied van opvangen-, zuiveren-, bufferen- en (her)gebruiken van regen- en afvalwater.

Paul Gruson: “ACO en Aquafix gaan - als zusjes - naast elkaar in de markt opereren en zullen elkaar daarin versterken. Hoewel we ons in dezelfde markt bewegen, zijn de assortimenten en klantgroepen die we daarmee bedienen maar beperkt overlappend. We streven dan ook naar een flinke gezamenlijke groei. Door de mogelijkheden die productie van afscheiders, pompputten en andere beton- en kunststofproducten in Nederland ons biedt, zullen we nog sneller en beter op project- en klantbehoeften in kunnen spelen. De grootte van de Aquafix locatie in Mijdrecht (22.000m2) en de ligging 
midden in de randstad biedt veel mogelijkheden voor de toekomst."

Samen met de managementteams zal Paul Gruson beide ondernemingen gaan leiden. Michel Pieke zal als adviseur aan Aquafix Milieu verbonden blijven om een goede transitie binnen de ACO Groep te begeleiden en waarborgen.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Metingen Kerb-IT: lokale infiltratie met positief effect openbaar groen

19 nov om 16:37 uur
Kerb-IT is een waterinfiltrerend bandensysteem dat reguliere buien afvangt en laat infiltreren. Water dat op…
Lees verder »
flash_onNieuws

De kansen en risico’s van groenblauwe oplossingen 

7 nov om 13:53 uur
Van zeef naar spons. Met die mooie metafoor duiden we de groenblauwe oplossingen ook wel aan die een antwoord…
Lees verder »
descriptionArtikel

Duurzame drinkwaterfontein zorgt voor verfrissing in de openbare ruimte

6 nov om 12:42 uur
Waarschijnlijk de meest bekende en meest gefotografeerde drinkwaterfontein van de wereld 'Wallace' zorgt reeds 150…
Lees verder »
descriptionArtikel

Watercompensatie met open water versterkt verdroging

5 nov om 13:45 uur
Nederland staat wereldwijd bekend om zijn strijd tegen het water. We zijn goed in het bergen en afvoeren van grote…
Lees verder »
Vliegenbos Amsterdam
flash_onNieuws

Een derde oppervlakte Amsterdam beschermd groengebied

31 okt om 09:09 uur
Amsterdam breidt het beschermde groen in de stad uit naar ongeveer 72 vierkante kilometer, een derde van het…
Lees verder »
descriptionArtikel

Een blauw schoolplein is dichterbij dan je denkt

27 okt om 16:48 uur
Alleen nog maar standaard lesgeven in het lokaal is allang niet meer van deze tijd. Scholen en leerkrachten worden…
Lees verder »
descriptionArtikel

Waterspeelplaatsen zijn zo veel meer dan een speelplek

16 okt om 09:30 uur
Waterspeelplaatsen zijn zoveel meer dan de naam doet vermoeden. Waar komt het water vandaan en waar gaat het…
Lees verder »
descriptionArtikel

Twente wil betere waterbalans met gebiedsgerichte aanpak

14 okt om 08:46 uur
Om in Twente over een juiste waterbalans te beschikken zouden bodem, water en ondergrond meer sturend moeten zijn…
Lees verder »