Aquafix Milieu wordt onderdeel van de ACO Groep

woensdag 5 oktober 2022
Kersvers nieuws vanaf de vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht: Aquafix Milieu, Nederlands grootste producent van olie- en vetafscheiders, is onderdeel geworden van de ACO Groep. ACO, met haar hoofdkantoor in het Duitse Rendsburg en op de beurs aanwezig bij stand 3.1.03, is een wereldspeler op het gebied van afwateringstechniek. De overname is op 1 oktober getekend.

De overname is per 1 oktober 2022 getekend. Beide bedrijven delen het DNA van een echt familiebedrijf en willen elkaar versterken op het gebied van productiefaciliteiten, productassortiment, know-how en marktbewerking.

Aquafix Milieu, dat ruim 27 jaar geleden werd opgericht door Michel Pieke, is uitgegroeid tot de grootste producent van olie- en vetafscheiders van beton en kunststof op de Nederlandse markt. Daarnaast worden ook pompputten, IBA’s en watermanagementproducten geproduceerd en een uitgebreid assortiment riolerings- en afwateringsproducten verhandeld. Op de moderne productielocatie in Mijdrecht zijn een 40-tal medewerkers actief en beschikt Aquafix Milieu over een ruime voorraad, waarmee de markt snel bediend kan worden. Aquafix Milieu heeft ook een verkoopvestiging in België.

Michel Pieke : "Ruim 27 jaar geleden ben ik Aquafix begonnen op onze zolderkamer. In de tussentijd is Aquafix uitgegroeid tot een professioneel, volwassen bedrijf. Door de inzet van ons gemotiveerde team van medewerkers hebben wij het geschopt tot marktleider in Nederland. Het bedrijf is nu toe aan een volgende stap. Het is mooi dat Aquafix nu verder kan groeien onder de vleugels van een wereldspeler - de ACO Groep. Een mooiere partij om Aquafix over te nemen is er mijns inziens niet. Ik weet zeker dat Aquafix en ACO door deze overname hun marktpositie in Nederland verder zullen uitbouwen."

De ACO Groep - met haar hoofdkantoor in Rendsburg (D) is een wereldspeler op het gebied van afwateringstechniek en is met 5200 medewerkers actief in meer dan 50 landen en heeft een omzet van ruim 1 miljard Euro. Het Duitse familiebedrijf bewerkt sinds 1965 de Nederlandse markt vanuit haar verkoopkantoor in Doetinchem. Bij ACO Nederland zijn een 40-tal medewerkers actief en bewerken de GWW-, bouw- en installatiemarkt. ACO is producent van een breed assortiment afwateringsoplossingen op het gebied van opvangen-, zuiveren-, bufferen- en (her)gebruiken van regen- en afvalwater.

Paul Gruson: “ACO en Aquafix gaan - als zusjes - naast elkaar in de markt opereren en zullen elkaar daarin versterken. Hoewel we ons in dezelfde markt bewegen, zijn de assortimenten en klantgroepen die we daarmee bedienen maar beperkt overlappend. We streven dan ook naar een flinke gezamenlijke groei. Door de mogelijkheden die productie van afscheiders, pompputten en andere beton- en kunststofproducten in Nederland ons biedt, zullen we nog sneller en beter op project- en klantbehoeften in kunnen spelen. De grootte van de Aquafix locatie in Mijdrecht (22.000m2) en de ligging 
midden in de randstad biedt veel mogelijkheden voor de toekomst."

Samen met de managementteams zal Paul Gruson beide ondernemingen gaan leiden. Michel Pieke zal als adviseur aan Aquafix Milieu verbonden blijven om een goede transitie binnen de ACO Groep te begeleiden en waarborgen.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Klimaat Expo: Mobiele waterkering van Waterschot B.V. beschermt tegen waterschade

8 apr om 09:51 uur
Op de Nationale Klimaat Expo tonen verschillende exposanten hun innovaties om zo hun vakgenoten en -collega's te…
Lees verder »
descriptionArtikel

Samen herstellen we de waterkringloop

8 apr om 09:25 uur
Hevige regenbuien en extreme droogte zorgen ervoor dat we steeds beter moeten nadenken over een klimaatbestendige…
Lees verder »

Klimaat Expo: Hemelwater afvoeren zonder buizen met de kolkgoot van Nering Bögel

2 apr om 08:52 uur
Op de Nationale Klimaat Expo tonen weer verschillende exposanten hun innovaties om zo hun vakgenoten en -collega's…
Lees verder »
descriptionArtikel

Young professional in de openbare ruimte: Thijs Ebbers

21 mrt om 14:53 uur

Ook in de openbare ruimte is de zoektocht naar een nieuwe generatie gaande. Straatbeeld geeft ter inspiratie in…

Lees verder »
descriptionArtikel

Objectieve data voor Hilversum met de Groene Stad Challenge

21 mrt om 09:58 uur

De Groene Stad Challenge geeft een gedetailleerd beeld van de groene stand van zaken in een gemeente en inzicht…

Lees verder »
descriptionArtikel

Onderzoek naar de waterbergende weg: we volgen de druppel door het hele systeem

19 mrt om 09:03 uur

Met meer dan een meter neerslag was het recordnat in Nederland in het afgelopen jaar. Maar 2023 kende ook…

Lees verder »
descriptionArtikel

Expertcolumn Luuk Postmes: Verwondering

14 mrt om 10:55 uur

Blijf je verwonderen, daar wordt de wereld beter van. En groener! Luuk Postmes van de gemeente Eindhoven  heeft…

Lees verder »
descriptionArtikel

Nieuwe KPI’s voor biodiversiteit in de openbare ruimte

12 mrt om 16:49 uur

In steden en op het platteland staat de natuur onder druk. De populaties van eerder veelvoorkomende soorten,…

Lees verder »