Aquafix Milieu wordt onderdeel van de ACO Groep

woensdag 5 oktober 2022
Kersvers nieuws vanaf de vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht: Aquafix Milieu, Nederlands grootste producent van olie- en vetafscheiders, is onderdeel geworden van de ACO Groep. ACO, met haar hoofdkantoor in het Duitse Rendsburg en op de beurs aanwezig bij stand 3.1.03, is een wereldspeler op het gebied van afwateringstechniek. De overname is op 1 oktober getekend.

De overname is per 1 oktober 2022 getekend. Beide bedrijven delen het DNA van een echt familiebedrijf en willen elkaar versterken op het gebied van productiefaciliteiten, productassortiment, know-how en marktbewerking.

Aquafix Milieu, dat ruim 27 jaar geleden werd opgericht door Michel Pieke, is uitgegroeid tot de grootste producent van olie- en vetafscheiders van beton en kunststof op de Nederlandse markt. Daarnaast worden ook pompputten, IBA’s en watermanagementproducten geproduceerd en een uitgebreid assortiment riolerings- en afwateringsproducten verhandeld. Op de moderne productielocatie in Mijdrecht zijn een 40-tal medewerkers actief en beschikt Aquafix Milieu over een ruime voorraad, waarmee de markt snel bediend kan worden. Aquafix Milieu heeft ook een verkoopvestiging in België.

Michel Pieke : "Ruim 27 jaar geleden ben ik Aquafix begonnen op onze zolderkamer. In de tussentijd is Aquafix uitgegroeid tot een professioneel, volwassen bedrijf. Door de inzet van ons gemotiveerde team van medewerkers hebben wij het geschopt tot marktleider in Nederland. Het bedrijf is nu toe aan een volgende stap. Het is mooi dat Aquafix nu verder kan groeien onder de vleugels van een wereldspeler - de ACO Groep. Een mooiere partij om Aquafix over te nemen is er mijns inziens niet. Ik weet zeker dat Aquafix en ACO door deze overname hun marktpositie in Nederland verder zullen uitbouwen."

De ACO Groep - met haar hoofdkantoor in Rendsburg (D) is een wereldspeler op het gebied van afwateringstechniek en is met 5200 medewerkers actief in meer dan 50 landen en heeft een omzet van ruim 1 miljard Euro. Het Duitse familiebedrijf bewerkt sinds 1965 de Nederlandse markt vanuit haar verkoopkantoor in Doetinchem. Bij ACO Nederland zijn een 40-tal medewerkers actief en bewerken de GWW-, bouw- en installatiemarkt. ACO is producent van een breed assortiment afwateringsoplossingen op het gebied van opvangen-, zuiveren-, bufferen- en (her)gebruiken van regen- en afvalwater.

Paul Gruson: “ACO en Aquafix gaan - als zusjes - naast elkaar in de markt opereren en zullen elkaar daarin versterken. Hoewel we ons in dezelfde markt bewegen, zijn de assortimenten en klantgroepen die we daarmee bedienen maar beperkt overlappend. We streven dan ook naar een flinke gezamenlijke groei. Door de mogelijkheden die productie van afscheiders, pompputten en andere beton- en kunststofproducten in Nederland ons biedt, zullen we nog sneller en beter op project- en klantbehoeften in kunnen spelen. De grootte van de Aquafix locatie in Mijdrecht (22.000m2) en de ligging 
midden in de randstad biedt veel mogelijkheden voor de toekomst."

Samen met de managementteams zal Paul Gruson beide ondernemingen gaan leiden. Michel Pieke zal als adviseur aan Aquafix Milieu verbonden blijven om een goede transitie binnen de ACO Groep te begeleiden en waarborgen.

Meer artikelen met dit thema

Vakbeurs Openbare Ruimte, Focus Op: MH2O

22 sep om 09:43 uur
Spelen met water en zand blijft het leukste wat er is! Maar hoe kun je een mooie, veilige en duurzame waterplaats…
Lees verder »

Vakbeurs Openbare Ruimte, Focus Op: MBI

22 sep om 09:40 uur
Op woensdag 27 september 2023 tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte in Jaarbeurs Utrecht gaat MBI De Steenmeesters het…
Lees verder »
descriptionArtikel

Afkoppelen van regenwater in de Kapelstraat in Ophemert

21 sep om 15:19 uur

De Kapelstraat in Ophemert heeft hoogteverschil en dat leidde regelmatig tot wateroverlast. Daarom is gekozen…

Lees verder »
rerer
descriptionArtikel

Van rioleringsplan naar programma voor klimaat, water en biodiversiteit

31 jul om 09:05 uur
De gemeenten Hardenberg en Ommen stelden nieuw beleid vast voor water en riolering. Een klimaatrobuuste inrichting…
Lees verder »
descriptionArtikel

‘On-Nederlands’ waterelement verbeeldt de trap van het leven in Harderwijk

20 jul om 10:49 uur

De gemeente Harderwijk wilde bij de uitbreiding van de begraafplaats de Elzenhof in Harderwijk het nieuwe…

Lees verder »

Stadsstrand Hoorn geopend; heel veel sportmogelijkheden

4 jul om 10:40 uur
Op het net geopende stadstrand Hoorn is door Hercules Speeltoestellen een uitgebreid sportplek gerealiseerd,met…
Lees verder »

ACO geeft afwateringsystemen een eigen gezicht

3 mei om 11:42 uur
Lijnafwatering is dé corebusiness van ACO wereldwijd. Meer dan een halve eeuw zijn wij koploper op dit specifieke…
Lees verder »
descriptionArtikel

Uitgebreide co-creatie levert Hengelo een ‘groen doe-marktplein’ op

17 apr om 13:46 uur
"Op het marktplein kwam alles samen wat de Hengeloër niet goed vond aan de binnenstad", zegt programmamanager…
Lees verder »