Olifantenpaadjes op gemeentegrond

vrijdag 17 maart 2023
In steden over de hele wereld zijn olifantenpaadjes te vinden. Deze kronkelende paden, vaak gemaakt door voetgangers die een kortere route willen nemen dan de officiële paden, zijn een belangrijk fenomeen in stedenbouw en landschapsarchitectuur. Hoewel deze paden vaak worden beschouwd als een probleem dat moet worden opgelost, is het belangrijk om te erkennen dat ze ook een belangrijke rol kunnen spelen in het in kaart brengen van de manier waarop mensen zich door hun omgeving bewegen.

Olifantenpaadjes ontstaan door menselijk gedrag. Wanneer mensen een weg willen nemen die niet op de kaart staat, of een bocht in een bestaande weg willen afsnijden, dan ontstaat er na verloop van tijd door veelvuldig gebruik een nieuw uitgesleten pad. Het pad wordt steeds duidelijker zichtbaarder, wat steeds meer mensen stimuleert om dit pad te gaan gebruiken. 

Hoewel olifantenpaadjes een natuurlijk onderdeel zijn van steden en hun omgeving, worden ze vaak gezien als een probleem voor stadsplanners en landschapsarchitecten. Deze paden worden beschouwd als een teken van slecht ontwerp en kunnen de esthetiek van een gebied verstoren. Dit heeft geleid tot pogingen om de paden te verwijderen. Voorbeelden hiervan zijn hekken of dichte beplanting.

Hoe olifantenpaadjes deel kunnen uitmaken van het stadsontwerp

Er zijn echter ook argumenten om olifantenpaadjes juist te omarmen. Ze stellen inwoners tevreden doordat ze de een snellere route kunnen nemen en kunnen een positieve impact hebben op de natuur en de samenleving als geheel. Door olifantenpaadjes niet direct te zien als een negatief fenomeen dat verwijderd moet worden, maar juist te kijken naar de wensen van inwoners, kan een meer functioneel stadsontwerp ontstaan. Een stad is immers uiteindelijk voor de inwoners. 

Daarnaast kunnen geïntegreerde paadjes leiden tot meer duurzaamheid en leefbaarheid. Dit gaat hand in hand met de bevordering van meer groen in de stad. Een dynamischer pad dat het groen er omheen omarmd, kan meer gewaardeerd worden door inwoners. Op macro schaal kan dit dus leiden tot meer voetgangersverkeer, en uiteindelijk minder auto’s. 

Flexibele en aanpasbare routes

Een voorbeeld van een manier om olifantenpaadjes op te nemen in het stadsontwerp is door het creëren van meer flexibele en aanpasbare routes. Traditioneel stadsontwerp gaat uit van vaste paden, maar door het integreren van olifantenpaadjes kan meer rekening gehouden worden met de behoeften van voetgangers. Bijvoorbeeld door het creëren van groene zones met zachte paden, waarbij bewoners vrij zijn om hun eigen pad te kiezen. Deze kunnen bijvoorbeeld gemarkeerd worden door stalen borderranden of andere subtiel geïntegreerde materialen. Door het bieden van meer keuzevrijheid en flexibiliteit, kan men de behoeften van inwoners beter accommoderen en tegelijkertijd een aantrekkelijk en groen landschap creëren.

Olifantenpaadjes hebben dus, ondanks de traditionele negatieve associaties, ook voordelen voor de stedenbouw. Gemeenten die ze accepteren en integreren in de stedenarchitectuur kunnen profiteren van lange-termijn voordelen. Een argument om zulke paden te omarmen in stedenbouwarchitectuur is niet nieuw, echter blijven gemeentes en architecten vaak vasthouden aan principes van ontwerp die niet flexibel en dynamisch zijn. Deze tijd vraagt om stadsontwerp dat de wensen van bewoners integreert, iets waar olifantenpaadjes bij kunnen helpen.

MySteel
Helmond
0492 - 745200
https://www.mysteel.nl/borderranden

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Slimme snelheidsmeters in Den Haag geven probleemlocaties door

18 mrt om 10:37 uur

Een groen lachend gezichtje als je je aan de snelheid houdt en een rood verdrietig gezichtje als je te snel…

Lees verder »
flash_onNieuws

Meer en betere fietsparkeerplekken in Mijdrecht

6 feb om 17:07 uur
Op verschillende plekken in het centrum van Mijdrecht zijn nieuwe fietsenstallingen geplaatst. De kans op…
Lees verder »
descriptionArtikel

Ledverlichting moet automobilist wél attenderen

31 jan om 09:36 uur
Een zebrapad en een rood stoplicht waren niet afdoende om de automobilisten op de Benoordenhoutseweg in Den Haag…
Lees verder »
flash_onNieuws

Proef met looproute voor mensen met dementie

27 jan om 13:46 uur
In september heeft de gemeente Gorinchem met GroundLevel een succesvolle proef gehouden met een looproute voor…
Lees verder »
descriptionArtikel

Kan bamboe een alternatief zijn in de openbare ruimte?

11 jan om 07:00 uur
Ja, dat kan, zegt Sil van Duijnhoven als hem de vraag wordt gesteld of bamboe in de openbare ruimte een…
Lees verder »
descriptionArtikel

Exploitant en gebruiker profiteren van marktstroom 'on the go'

7 jan om 16:56 uur
Één plus één is drie, zo valt de samenwerking tussen Seijsener Rekreatie en Ease2pay wel te omschrijven. De twee…
Lees verder »
flash_onNieuws

Zeven best gelezen artikelen op Straatbeeld.nl in 2022

22 dec 2022
Aan het eind van het jaar zetten we de zeven best gelezen artikelen op onze website van 2022 op een rij.
Lees verder »
descriptionArtikel

Een prettige verblijfsomgeving: duurzaam straatmeubilair gecombineerd met groen

30 nov 2022
Het ontwerpen van een prettige verblijfsomgeving voor een specifieke locatie is voor landschapsarchitecten een…
Lees verder »