Nieuws

Zen tuin bij Hotelschool Amsterdam

De binnenplaats van de Hotelschool in Amsterdam is omgetoverd in een ‘zen tuin uit Azië’ door Daan Roosegaarde’s laatste project, genaamd ‘Boo’. Er zijn een aantal zes meter hoge interactieve pilaren met led-licht, lenzen en luidsprekers geplaatst als Roosegaarde’s nieuwste kunstwerk.

Zen tuin bij Hotelschool Amsterdam

Kunstwerk


‘Boo’ is geïnspireerd door de connectie tussen Europa en Azië. De ‘zen tuin uit Azië’ verbindt de studenten van de Hotelschool met Azië. Het kunstwerk bestaat uit grote pilaren van interactief led-licht. Wanneer de bezoeker zich tussen de palen begeeft, klinken krekels en verandert het licht waardoor het uitnodigt tot interactie. Wanneer er niemand in de buurt is ontwaakt het ‘Boo’ spook en verplaatst het zich tussen de pilaren.


Interactief


Hoe meer bezoekers interactie met ‘Boo’ zoeken, hoe dynamischer de pilaren op elkaar en de bezoeker reageren. Deze connectie noemt Roosegaarde ‘techno-poëzie’. “We leven in een maatschappij waarin connecties en interactie essentieel zijn”, aldus Roosegaarde. De smalle pilaren staan in contrast met het harde beton van de Hotelschool. Het kunstwerk maakt van het plein een klein stukje Azië waar studenten kunnen ontspannen en interactie kunnen zoeken met dit High Tech bamboe. ’s Avonds is de tuin geopend voor publiek.

Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Deel dit artikel