Nieuws

Volop kennisuitwisseling op Vakbeurs Openbare Ruimte in Brussel

Donderdag 6 februari vindt Vakbeurs Openbare Ruimte in Brussels Expo plaats. Nieuw dit jaar is het 3-in-1 concept: Vakbeurs Klimaat en Vakbeurs Mobiliteit vinden tegelijktijdig plaats in dezelfde hal. Met meer dan 180 enthousiaste exposanten, een uitgebreid inhoudelijk programma en diverse initiatieven belooft het een drukke en succesvolle editie te worden.

Dit jaar zijn er maar liefst zeven(!) lezingruimtes te vinden op de beursvloer. Gedurende de dag kan je hier terecht om lezingen bij te wonen over zeer actuele en uiteenlopende onderwerpen. Geheel gratis.


Een greep uit het brede presentatie aanbod:

Safaribus

Neem plaats in de knalgele Safaribus van Boomkwekerij Ebben op Vakbeurs Klimaat. De sprekers nemen je mee in oplossingen voor het klimaatbestendig maken van het publieke domein. Onderwerpen die besproken worden: het recyclen van plastic tot design straatmeubilair, het energieprestatiecontract, biodiversiteit en bomen als groene superhelden.

Escala Inspiratiesessies

Maak kennis met het opleidingsaanbod van Escala. (Lokale) besturen en organisa­ties bij wie een kwaliteitsvolle publieke ruimte op de beleidsagenda prijkt, vinden hier zeker hun gading. De sprekers nemen je mee in de wereld van: camerabewaking, veiligheid voor groenarbeiders, veiligheid op speelpleinen, weg- en werfsignalisatie en opvolging van overheidsopdrachten voor technici.

Spreekkas

Deze grote glazen ruimte is een opvallende verschijning midden op de beursvloer. In de kas volg je presentaties over gedragsbeïnvloeding, de OSLO-standaard, verticale bossen, duurzame leefwerelden, straten die teruggegeven worden aan bewoners en lichtontwerpen.

Mobiliteitklap

Kom naar de Mobiliteitklap, zet de koptelefoon op en leer alles over de toekomst van mobiliteit. Hoe houden we België mobiel? De sprekers vertellen je alles over de laatste ontwikkelingen en geven je praktische handvatten voor het mobiel houden van Belgische steden. Verrijk uw kennis op het gebied van: beperkte mobiliteit voor actieve weggebruikers, verkeersveiligheid, slimme parkeersystemen, elektrische mobiliteit en lichthinder.


Kijk voor het volledige aanbod op: www.openbareruimte.be.

 

 

 

Deel dit artikel