Nieuws

Hasselt installeert vier interactieve lichtkunstwerken

In het kader van 'Light in the city', een internationale conferentie over openbare verlichting, vindt op vrijdag 18 oktober van 20 tot 23 uur een lichtfestival plaats in de binnenstad van het Belgische Hasselt.

Hasselt installeert vier interactieve lichtkunstwerken

 

Van 17 tot 19 oktober is Hasselt gaststad voor ‘Light in the city’, een internationale conferentie over openbare verlichting. Het congres kadert binnen een Europees project rond kwaliteitsvolle en duurzame verlichting. In de UHasselt praten lichtexperts en beleidswerkers over het Hasseltse lichtplan, milieuvriendelijke stadsverlichting en vooruitstrevende lichtprojecten.

Ontdekken


Naar aanleiding van het congres vindt op vrijdag 18 oktober van 20 tot 23 uur een lichtfestival plaats. Inwoners kunnen Hasselt die avond ontdekken van haar best verlichte kant. In de binnenstad staan vier interactieve lichtkunstwerken opgesteld: aan het stadhuis, nabij het Stadsmus, op het Molenpoortplein en op het Leopoldplein. Daarnaast kregen de Sint-Quintinuskathedraal, het stadhuis, Huis de Corswarem en Huis Pasteye volledig nieuwe verlichting.

Lichtguerrillawandeling


Om 21.30 uur vertrekt vanop het Molenpoortplein een lichtguerrillawandeling. Deze leidt langs vier verduisterde sites die onder leiding van een lichtarchitect op een originele manier met zaklampen worden belicht, elk binnen een ander thema.

 

 

Deel dit artikel