Nieuws

Rotterdam zet kunst in openbare ruimte online

Alle beelden, sculpturen en monumenten in de openbare ruimte van Rotterdam staan sinds kort online op de website www.bkor.nl.

Afgelopen december werd de website, een initiatief van CBK Rotterdam, gelanceerd. De bezoeker vindt een database met hierin een overzicht van alle kunstwerken in de openbare ruimte van Rotterdan. Door middel van de vele foto's en aanvullende informatie krijg je een goed overzicht van alle kunst die de stad rijk is. De locatie van alle beelden is ook terug te vinden en gekoppeld aan Google Maps. Verder leest de bezoeker meer over het kunstwerk en de kunstenaar zelf. Alle kunstwerken zijn helder gecategoriseerd.


Virtuele wandeling

De website is een manier om op virtuele wijze door Rotterdam te wandelen, aldus ontwerper Pieter Vos van 75B. “Op je route door de stad kom je verschillende kunstwerken tegen, en de site moest een plek worden waar je alle bijbehorende en relevante informatie makkelijk uit kon vouwen.” Ook zegt hij: “We wilden door het zorgvuldige ontwerp en door het gebruik van grote foto’s de kwaliteit van de collectie laten zien: de beelden zijn van grote waarde voor de stad.”
 

Over BKOR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, gemeenten, bedrijven en instellingen. BKOR zorgt voor het beheer en onderhoud van ruim 250 kunstwerken van de Rotterdamse Beeldencollectie en archiveert informatie over beelden in samenwerking met Sculpture International Rotterdam. BKOR organiseert regelmatig activiteiten om beeldende kunst en openbare ruimte onder de aandacht van een breed publiek te brengen, vaak samen met Sculpture International Rotterdam.

Deel dit artikel