Nieuws

Eerste weesfietsen Smakkelaarsveld verwijderd

Eerste weesfietsen Smakkelaarsveld Utrecht verwijderd In maart 2011 is in fietsenstalling Smakkelaarsveld in Utrecht een nieuw fietsparkeersysteem geïnstalleerd. De fietsparkeerplekken zijn voorzien van speciale klemmen die meten hoe lang een fiets in de stalling staat. De eerste 175 weesfietsen werden onlangs verwijderd.

Eerste weesfietsen Smakkelaarsveld verwijderd

 

Weesfietsen naar gemeentelijk depot


De stalling Smakkelaarsveld telt 2500 plaatsen. Met de meetklemmen zijn weesfietsen en te lang gestalde fietsen makkelijker te herkennen. De gemeente laat (wees)fietsen verwijderen die langer dan 14 dagen in fietsenstalling Smakkelaarsveld staan gestald. 175 weesfietsen stonden er langer; deze fietsen zijn verplaatst naar het gemeentelijk fietsendepot.


Stallingsvoorwaarden


De opruimactie is uitgevoerd door U-stal BV, de beheerders van de fietsenstalling. Zij verwijderen de fietsen op basis van de \"Stallingsvoorwaarden fietsenstalling Smakkelaarsveld\". Verwijderde fietsen kan men binnen twee weken voor €12,50 ophalen in het gemeentelijk fietsendepot.

Fietsparkeersysteem in Utrecht en Groningen


In de strijd tegen het tekort aan fietsplekken op stations, is ProRail in maart 2011 gestart met een proef met het nieuwe fietsparkeersysteem in Utrecht. Station Het Stadsbalkon in Groningen volgt in mei. Treinreizigers die op de fiets naar het station komen zien bij aankomst in de stalling op een scherm waar vrije plaatsen zijn en kunnen zo makkelijker een plek vinden. En de klemmen meten dus hoe lang een fiets geparkeerd is, om weesfietsen weg te kunnen halen.

Lees hier:

Proef met fietsparkeren op stations

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel