Nieuws

ANWB-Groenplein in park Krommenie

De gemeente Zaanstad en de ANWB hebben een intentieverklaring ondertekend voor het realiseren van een Groenplein in het Rosariumpark in Krommenie. De ANWB wil € 500.000 investeren in een ANWB-Groenplein dat ongeveer de helft van het her in te richten park zal beslaan.

ANWB-Groenplein in park Krommenie

Wethouder Leny Vissers-Koopman en Mirjam Sijmons van de ANWB zetten recent hun handtekening. De ANWB wil 500.000 euro investeren in een ANWB-Groenplein in het Rosariumpark. De gemeente neemt de rest van het park onderhanden en trekt daarvoor 800.000 euro uit. Langs de Rosariumlaan komen onder meer een skatebaan, basketbalveld en kunstgrasveld voor voetbal, tennis en volleybal. 

Groenplein met WiFi


Het Groenplein krijgt een oppervlakte van bijna een hectare en wordt aangelegd op het huidige baggerdepot in het park. Het zal bestaan uit een centraal pleintje met daaromheen veel groen, doorsneden door paden. Er komt een wifi-punt, zodat mensen er het internet op kunnen. Andere onderdelen zijn een loungeplek en een struintuin, met wat ’wildere’ natuur. Het groenplein beslaat ongeveer de helft van het park.

Samenwerking met meerdere partners


Wethouder Vissers-Koopman van openbare ruimte is blij met het initiatief van de ANWB. “Zaanstad heeft de ambities om van het Rosariumpark een mooi nieuw park te maken, dat als moderne ontmoetingsruimte wordt gebruikt voor jong en oud. Dit sluit naadloos aan bij het programma van de ANWB. Daarnaast hebben wij als college met elkaar afgesproken om meer samenwerkingsprojecten met bedrijven en maatschappelijke partners uit te voeren. Het Groenplein in het Rosariumpark wordt daar een mooi voorbeeld van.” De intentieovereenkomst vormt de basis voor de samenwerking met de ANWB.

Bron: gemeente Zaanstad

 

 

 

 

Deel dit artikel