Nieuws

Nieuw onderhoudsplan Barneveld

Nieuw onderhoudsplan voor openbare ruimte Barneveld De gemeente Barneveld komt met een nieuw plan voor onderhoud van de openbare ruimte. Met onder meer als doel komende vier jaar 350.000 euro te bezuinigen, wordt onderscheid gemaakt tussen gebieden met verschillende beheerniveaus.

Nieuw onderhoudsplan Barneveld


Zeven functiegebieden


Dat staat in het nieuwe integraal beheerplan openbare ruimte, dat eind deze maand wordt voorgelegd aan de Barneveldse gemeenteraad. De kern van het plan is dat het grondgebied van de gemeente in zeven 'functiegebieden' wordt opgedeeld, waaronder woonwijken, centrum, industriegebieden en buitengebied. Elk gebied krijgt vervolgens een eigen onderhoudsniveau: hoog, basis of laag. Dat niveau geldt vervolgens voor al het onderhoud binnen dat gebied, zoals groenbeheer, wegen, banken en verkeersborden.


Bezuinigen


Om het niveau hier op een gelijk peil te houden en er tegelijk bezuinigd moet worden, is besloten om het buitengebied op een lager niveau te gaan onderhouden. ,,We willen zoveel mogelijk aansluiten bij de huidige gemeten kwaliteit, maar er moet wel 350.000 euro bezuinigd worden. Dat zal niet onopgemerkt gebeuren en het aantal klachten over beheer kan met name in het buitengebied en in de woonwijken toenemen.\"

Bron: Veenendaalse krant

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Deel dit artikel