Nieuws

Nationaal Voetgangerscongres zowel fysiek als digitaal

Op 8 oktober wordt voor de derde keer het Nationaal Voetgangerscongres georganiseerd. Op een fysieke locatie in Leeuwarden en digitaal.

Op 8 oktober wordt voor de derde keer het Nationaal Voetgangerscongres georganiseerd. Het liefst ontmoeten we elkaar fysiek. Dat is niet voor iedereen (tegelijk) mogelijk. Daarom wordt het Nationaal Voetgangerscongres ook online gevierd. Je kunt vanuit je (thuis-) werkplek gewoon alles mee maken, mee doen, kennis delen, netwerken, nieuwe mensen leren kennen en inspiratie opdoen. Veilig, covid-proof en zonder één kilometer te reizen.

Ga je liever naar Leeuwarden? Ook dat is mogelijk! Op de congreslocatie ontvangen we je graag! Dan kun je het plenaire programma vanuit het theater mee beleven en in de middag sessies volgen of op stap gaan en meer leren over Shared Space. Uiteraard worden op de locatie de geldende richtlijnen en regels in acht genomen. Voor jouw én onze veiligheid.

Het Nationaal Voetgangerscongres is het enige nationale congres dat zich richt op de voetganger. Dit jaar is het thema nabijheid. Gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân zijn de gastheren in 2020. Friesland heeft de voetganger hoog in het vaandel en voert actief beleid. Het Nationaal Voetgangerscongres wil de voetganger hoger op de (politieke) agenda zetten, met jou en andere vakprofessionals op gebied van Gezondheid, Ruimte, Mobiliteit, Milieu, Economie en Bewegen.

Bekijk hier het programma en meld je aan!

Deel dit artikel