Nieuws

Inwoners Capelle kiezen hun eigen stadshart

Inwoners van Capelle aan den IJssel hebben een grote hand in het toekomstige ontwerp voor het Stadsplein. Via een enquête op internet kunnen Capellenaren hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp voor het stadshart.

De plannen voor het nieuwe Stadsplein in Capelle zijn ambitieus. Het moet een plek voor iedereen zijn, waar voor iedereen, en in het bijzonder voor families, iets te doen is. Een plek die de uitstraling heeft van een gezellige en levendige huiskamer. Het gaat dan niet alleen over winkels en horeca, maar ook over activiteiten voor jong en oud. Op meerdere manieren wil de gemeente dat het Stadsplein een plek wordt waar ondernemen, cultuur en activiteiten hand in hand gaan.

 Ambities

Nu het gebouw van de Rabobank wordt gesloopt, het winkelcentrum onder de metrobaan gaat uitbreiden en de RET het metrostation gaat vernieuwen, ontstaat de mogelijkheid om de ambities voor het Stadsplein waar te maken. Onder andere de bestrating, het groen en het straatmeubilair worden vernieuwd.

 

Capellenaren kunnen kiezen uit twee ontwerpen. Ontwerpen die zijn gemaakt door architecten van Buro Sant en Co op basis van alle ideeën die eerder al door Capellenaren zijn ingebracht. Een grote wens van veel inwoners is om het Stadsplein te verbinden met het Amnestyplein en het daaraan grenzende water. Ook ambiëren veel Capellenaren een Stadsplein met ruimte voor de weekmarkt en evenementen. Dick van Sluis wethouder Stadsontwikkeling: “Er valt echt wat te kiezen voor de Capellenaar. Beide ontwerpen voldoen aan de algemene wensen, maar zijn echt anders. Wij zijn heel benieuwd naar welk ontwerp de voorkeur uitgaat.”

Ontwerp op 25 oktober bekend

Op 25 oktober vindt in het Isala theater een speciale Thematerbijeenkomst plaats met als thema ‘Capellenaren maken de stad’. Bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente gaan dan met elkaar in gesprek over de wijze waarop ze goed met elkaar kunnen samenwerken bij ontwikkelingen in de stad, zoals de huidige vernieuwing van het centrum. Tijdens de avond maakt wethouder Dick van Sluis het ontwerp van het nieuwe Stadsplein bekend.

 

 

Inwoners kunnen tot 15 oktober kiezen uit twee varianten voor het Stadsplein: het lijnenmodel en het vlakkenmodel. Klik op deze link om bij de enquête te komen en de twee opties te bekijken.

Deel dit artikel