Nieuws

Alle info duurzaam inkopen op PIANOo.nl

Alle info duurzaam inkopen nu op PIANOo.nl Inkopers bij de overheid kunnen vanaf nu voor alle informatie over duurzaam inkopen terecht op www.PIANOo.nl. Het dossier is vernieuwd en aangevuld met de informatie van Agentschap NL. De website www.senternovem.nl/duurzaaminkopen komt daarmee begin 2011 te vervallen.

Alle info duurzaam inkopen op PIANOo.nl


Krachtenbundeling Agentschap NL en PIANOo


Aanleiding voor de informatieverhuizing is een krachtenbundeling van de al langer samenwerkende partijen. Nu alle informatie over duurzaam inkopen op pianoo.nl staat, hoeven overheidsinkopers niet op verschillende plekken te zoeken naar de voor hen relevante informatie. Agentschap NL levert de nodige kennis en PIANOo verspreidt deze.


Dossier Duurzaam Inkopen


Het dossier Duurzaam Inkopen is een mooie aanvulling op de nieuwe website van PIANOo. Hierop wil PIANOo de overheidsinkoper zo compleet mogelijk voorzien van informatie en voorbeelddocumenten over milieucriteria, sociale voorwaarden, social return; het complete inkoopproces. Ook praktijkvoorbeelden en instrumenten als de implementatiecoach vindt u in dit dossier.


Nieuwsbrief Duurzaam Inkopen


De nieuwsbrief Duurzaam Inkopen van Agentschap verdwijnt; de laatste is begin december verschenen. PIANOo neemt vanaf dan informatie over duurzaam inkopen op in de tweewekelijkse nieuwsbrief, de PIANOo-alert.


Focus op kwaliteit

 
Wouter Stolwijk, directeur van PIANOo: “Duurzaam inkopen betekent vaak een focus op kwaliteit, met lagere kosten tot gevolg. Vooral in crisistijd is het goed om hierover de complete en juiste informatie aan te bieden aan de circa 10.000 publieke inkopers in Nederland. Die vermarkten jaarlijks met elkaar minstens 60 miljard euro.”
Wiana Partakusuma, programmadirecteur Duurzaam Inkopen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu: “Steeds vaker is \"duurzaam\" geen noodzakelijke toevoeging meer bij \"inkopen\"; het is een meer vanzelfsprekend onderdeel van het inkoopproces geworden.”

Ga nu naar www.PIANOo.nl

Meld u nu aan voor de tweewekelijkse PIANOo-alert.

Ga voor informatie over milieucriteria, sociale voorwaarden, social return naar www.pianoo.nl/dossiers/duurzaam-inkopen.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel