Nieuws

Ledverlichting in de praktijk

Ledverlichting in de openbare ruimte voldoet helaas nog niet altijd aan de verwachtingen. Toine Adams van Spectrum Advies en Design heeft daarom een overzicht gemaakt van onderwerpen die belangrijk zijn bij het ontwerpen en inkopen van een ledverlichtinginstallatie.

Ledverlichting in de praktijk

 

Onvolledige verhalen

Producten halen niet de gewenste levensduur, voldoen niet aan de verwachte kwaliteit en leveren minder energiebesparing op dan berekend. In deze situaties blijkt vaak dat de verhalen van de leverancier/installateur niet volledig waren en dat er in de praktijk onvoldoende “doorgevraagd” is over de aantoonbaarheid van geclaimde wapenfeiten, aldus Toine Adams. Vooral de zaken die bij aanschaf niet besproken zijn blijken uiteindelijk zeer grote invloed te hebben op de tevredenheid over de ledverlichtinginstallatie.

In samenwerking met fabrikanten

In opdracht van de gemeente Tilburg maakte Adams een overzicht van onderwerpen die belangrijk zijn bij het ontwerpen en inkopen van een ledverlichtinginstallatie. Het resultaat van dit onderzoek is opgenomen in het document “ledverlichting in de praktijk”. Het document is geschreven in samenwerking met meerdere fabrikanten van ledarmaturen. In overleg met de gemeente Tilburg is de gemeentelijke versie van de publicatie aangepast voor algemeen gebruik.

Download hier de publicatie 'Ledverlichting in de praktijk'.

 

Deel dit artikel