Nieuws

Bewoners verfraaien hun woningen

Buurtbewoners verfraaien hun woningen Ruim dertig bewoners en omwonenden van Rosenholm in Hoofddorp hebben de buitengevels van een appartementengebouw verfraaid met zelf gemaakt kunstwerken. Vorige week werden de kunstwerken in de vorm van in email uitgevoerde wapenschilden onthuld.

Bewoners verfraaien hun woningen


Gezamenlijke actie


De bewoners van het complex van Ymere en omwonenden hebben de kunstwerken ontworpen en gemaakt onder begeleiding van kunstenaars Marjolein Endert en Ingrid Pasmans. Het kunstwerkproject was een gezamenlijke actie van de wijkraad Bornholm, Ymere, gemeente Haarlemmermeer en MeerWaarde.

Kunst verbindt


Het project moet, volgens de initiatiefnemers, bijdragen aan de kwaliteit en identiteit van de buurt. Kunst, en vooral samen kunst maken, brengt mensen met elkaar in contact, verbindt ze met hun omgeving en maakt bewoners trots op hun buurt. Zo lieten overburen van het complex al aan Ymere weten enthousiast te zijn met hun nieuwe uitzicht.

Herkenbaarheid


Ymere en de gemeente Haarlemmermeer vroegen de bewoners in Rosenholm om mee te denken over kunst in de openbare ruimte om de buurt meer herkenbaarheid te geven. De bewoners wilden graag kunst voor de blinde muren van het woongebouw van Ymere. Thema werd ‘my home is my castle’, geïnspireerd op het feit dat Rosenholm een echt kasteel is in Denemarken. De kunstenaars organiseerden een workshop waarbij de bewoners zelf familiewapens konden ontwerpen, die nu als email plaquettes de gevels van het complex sieren. Ymere en de gemeente Haarlemmermeer bekijken momenteel de mogelijkheden voor soortgelijke kunstprojecten in andere complexen en wijken.

Bron: Hoofddorpse Courant

 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel