Nieuws

Meer groen en water in Amersfoort

Het college van B en W van gemeente Amersfoort heeft afgelopen dinsdag het programma Klimaatbestendige en Groene Stad vastgesteld. De komende jaren is daardoor zo'n twee miljoen euro beschikbaar voor het vergroenen van de stad.

Naast het beschikbaar gestelde bedrag, wordt in bestaande projecten vanaf nu meer rekening gehouden met groene en klimaatadaptieve maatregelen. Amersfoort zet in op méér groen en beter groen. Groen draagt bij aan de biodiversiteit en is bevorderlijk voor de recreatie. 


Er worden verschillende maatregelen uitgevoerd voor het vergroenen van de Amersfoortse openbare ruimte, schrijft De Stad Amersfoort. Zo worden tegels in de openbare ruimte vervangen door groen. Dit levert veel op: betere sponswerking voor het opvangen van hevige regenbuiten, meer verkoeling tijdens hitte en een betere leefomgeving voor plant, mens en dier. Verder wordt een parkeerplein omgevormd tot park met maatregelen voor opvang van piekbuien. 


Amersfoort heeft de doelstelling om in 2050 een klimaatbestendige inrichting voor de openbare ruimte te hebben. Hiermee verandert de Keistad in een stad die het vermogen heeft goed te blijven functioneren, ook als het klimaat verandert. 

Deel dit artikel