Nieuws

Claim je eigen stukje openbare ruimte

op Strijp-S Kunstenfestival flux/S 3 – SQUARE ONE bespeelt de openbare ruimte op Strijp-S in Eindhoven, te beginnen met een Prelude op 3 en 4 september 2011. Het publiek is uitgenodigd om de openbare ruimte van Strijp-S gezamenlijk in te richten en mee te doen met de kunstprojecten .

Claim je eigen stukje openbare ruimte

 

Claim je eigen stukje openbare ruimte op Strijp-S


flux/S 3 – SQUARE ONE neemt de openbare ruimte van Strijp-S als speelplek. Wat betekent de publieke ruimte in de stad voor jou? Hoe maken we de ideale plek voor ontmoeting, uitwisseling en verbinding tussen mensen?

flux/S 3 – SQUARE ONE, de Prelude


Samen met de toestromende bezoekers maken de deelnemers deel uit van bijzondere kunstprojecten met prachtige videoclips als resultaat. Dirigent en componist Merlijn Twaalfhoven componeert een heuse Strijp Symphony met blazers, slagwerkers en publiek (neem een instrument mee!). Aansluitend op de uitvoering van Strijp Symphony kunnen de deelnemers en het publiek mee doen aan de Fanfare Parade – min of meer gebaseerd op enkele bekende computerspellen. De talentvolle choreografe Katja Heitmann creëert fantastische beelden op Strijp-S, ergens tussen memory lane en een XXL-variant op Twister. Ontwerper en kunstenaar Roel Wouters regisseert al deze en andere grote groepsbewegingen tot geweldige videoclips.

Hoola Hoop cursus


Naast de publieke acties waaraan iedereen kan deelnemen is er voor jong en oud veel te beleven en te zien. Zo leggen de freerunners van Progression al freestylend een traject over Strijp-S af waarbij iedere belemmering wordt gezien als een uitdaging. Vanaf het dak wordt onder begeleiding van een ervaren docent een Hoola Hoop cursus aangeboden. Samen genieten op een picknickkleed van alle activiteiten kan vanaf een verhoogd terras.

Onder de noemer Old School Kinderpret kunnen kinderen zich vermaken in de vele zwembadjes op het terrein, mee doen aan ‘grid verstoren’ of aan skippy-bal race.

Aanmelden


Kijk voor de laatste updates op flux-s.nl. Doe mee en meld je aan via de website of Facebook – iedereen kan meedoen, ook groepen kunnen zich opgeven.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel